Tko se boji braka još? Evo zašto je on dokazano dobar za muškarce

Foto: Vogue

UVRIJEŽENO je mišljenje kako zabava prestaje, jednom kada uploviš u bračnu luku.

Iritantno, ali istinito, tako razmišlja većina muškaraca, koja smatra kako brakom njihova partnerica postaje još veće zanovijetalo, zabava prestaje te će oni odjednom morati raditi 100 puta više nego inače, kako bi zaradili dovoljno da uzdrže svoju obitelj.
 
No, nedavno istraživanje otkrilo je kako je brak zapravo vrlo dobar za muškarce, točnije njihovo mentalno zdravlje, koje time dobiva veliki poticaj.
 
U istraživanju koje su proveli, istraživači su otkrili manju emocionalnu uznemirenost kod muškaraca koji su se nakon hodanja odmah odlučili za brak, nego onih kod kojih je taj redoslijed bio nešto drugačiji: hodanje, zajednički život pa brak. Zašto je to tako?
 
Naime, muškarci su ti koji, češće nego žene, na izvanbračne odnose, gledaju kao na test za svoju vezu, što je bilo povezano s kasnijim problemima, kao što su npr. negativni komunikacijski obrasci, veća fizička agresija te smanjena predanost. 
 
S druge strane, muškarci koji direktno uplove u bračnu luku, na svoj brak će puno manje gledati kao na svojevrsni test te će više uživati u negovim povlasticama, ali i više ulagati u njega.
 
Iako je samo istraživanje nešto što bi trebalo uzeti sa rezervom, možda bi bilo dobro da ovaj članak pokažeš dečku, u slučaju da se on još uvijek malo boji... braka.