Trebala bi hitno početi voditi njegu o svom dekolteu: Kako i zašto?

Foto: WonderBra

KAD razmišljaš o njezi kože vjerojatno ni ne pomišljaš na dekolte, no jesi li znala da se na tom području prvo primjećuju znakovi starenja.

Za razliku od lica koje se lako može "podići" uz pomoć šminke i različitih tretmana, borice i opuštenu kožu na dekolteu teško je zakamuflirati pa je vrijeme da počneš voditi brigu o dekolteu i vratu, baš kao i o licu.

To ne mora uključivati skupe kreme i preparate, važno je da si uporna i dosljedna.

Broj jedan je hidratantna ili hranjiva krema koju je poželjno nanositi jednom, do dva puta dnevno. Svaki put kad je naneseš na lice, njome lagano izmasiraj područje dekoltea i vrata, u smjeru odozdo prema gore.

Drugi korak je obavezni zaštitni faktor koji ne bi trebala nositi samo na plaži, već i u gradu, kad nosiš majice s dubljim dekolteom.

Cure koje spavaju na boku imaju veću mogućnost od dobivanja bora na licu, ali i na dekolteu pa razmisli o tome možeš li se naviknuti da spavaš na leđima.

Push-up grudnjak je super stvar, ali ne i za po doma. Zbog njega ti može nastati bora između grudi pa bi bilo dobro u slobodnim trenucima nosiš grudnjake koji su udobni i koji daju podršku, ali ne stišću grudi u neprirodan položaj.

I zapamti - borice na dekolteu možda te ne zamaraju sada dok ih nemaš, no jednom kad se pojave bit će ti žao što dekolte nisi tretirala na pravilan način. Kreni na vrijeme!