Uz vrhunske modne revije, ove godine stiže i prva internetska modna televizija Cro A Porter TV!

SHOPPING centar Westgate od 20. do 22. listopada ponovno će postati središte hrvatske i regionalne modne scene i na još jednom Cro A Porteru predstaviti kolekcije najslavnijih i najtalentiranijih hrvatskih dizajnera na ovim prostorima.

Hippy Garden, Zigman, ELFS, Linea Exclusive, Boris Pavlin, Arileo, XD Xenia Design, Anamarija Asanović, Tomislav Bahorić, LukA, Andreja Bistričić, Jasmina Arnautović, Teo Perić & MAK, Etna Maar, Zoran Aragović, Ivan Mann uz modne dizajnerica Moniku Sablić i Bornu Rajić predstavit će svoje modele na ovom spektakularnom modnom događanju kojeg modni znalci željno iščekuju.

Ekipa Cro A Portera uvijek se trudi uz revije i kolekcije ponuditi i dodatni sadržaj za sve posjetitelje, pa će ove sezone pokrenuti nešto sasvim novo. Po uzoru na svjetska modna zbivanja i na svjetske trendove u modnoj produkciji HTC Cro A Porter predstavlja potpuno novu dimenziju u domaćoj modi, ali i medijskoj sferi općenito, pokrećući prvu regionalnu modnu internetsku televiziju - CRO A PORTER TV. Naime, već od 18. listopada  CRO A PORTER TV počinje s emitiranjem na internetskim stranicama www.cro-a-porter.hr nudeći i ususret samom početku događaja niz modnih sadržaja za zagrijavanje – kolekcije dizajnera od proteklih sezona, intervjue s dizajnerima i making-of-priloge o nastanku njihovih kolekcija, izvještaje sa snimanja modnih kampanja, pogled u proces nastanka i pripreme modnog događaja HTC Cro A Porter.

Viktor Drago, art direktor  i producent projekta Cro A Porter izjavio je: "Televizija, i to putem interneta, najlogičniji je slijed onoga što radimo i stvaramo zajedno s hrvatskim modnim dizajnerima posljednjih devet godina. Možda će i zvučati neskromno, ali oduvijek smo prvi rušili granice u hrvatskoj modi i produkciji događanja - od pokretanja samog događaja s domaćim modnim snagama, do predstavljanja dizajnera na nov i visoko kvalitetan način, modno-poslovnih suradnji velikih i poznatih brendova s nezavisnim modnim dizajnerima, dovođenja stranih modnih imena i otkrivanja novih modela! TV je stoga samo jedan mali segment kojim ulazimo u budućnost i stvaramo novu dimenziju hrvatske modne i medijske scene!"

Viktor je ukratko opisao i razloge pokretanja i sadržaj modne internetske televizije CRO A PORTER TV: "Kapacitet prostora HTC Cro A Portera u odnosu na interes publike tradicionalno je premalen, a pozivnica za modne revije HTC Cro A Portera već je sezonama jedna od najtraženijih pozivnica u zemlji! S namjerom da svoj sadržaj i program približimo doslovno svima ove sezone započinjemo sa emitiranjem vlastitog internet TV programa po uzoru na poznate međunarodne projekte poput World Fashion i Fashion TV. Naši testni projekti proteklih sezona oduševili su naše poklonike ne samo u Hrvatskoj već i van granica, a dizajneri su bili više no zadovoljni pozitivnim reakcijama na sam prijenos. Uz praćenje modnih revija putem internetskog prijenosa živo, gledatelji su povremeno imali prigodu na svojim ekranima zaviriti i u prostore iza scena te su tako doživjeli modu na dotad neviđen i uzbudljiv način. S pokretanjem CRO A PORTER TV-a pripremili smo gledateljima i puno više od onoga što su mogli vidjeti dosad - sati i sati modnog programa, razgovori s dizajnerima, upoznavanje modela kroz zanimljive priloge, modna snimanja kampanja domaćih dizajnera ali i magazina samo su mali dio onoga na čemu ekipa Cro A Portera intenzivno radi već mjesecima. Posebno zanimljivo jest da će upravo gledatelji na ekranima svojih računala, tablet prijenosnika ili pak telefona prije početka samih revija u kratkim modnim prilozima moći doznati više informacija o samim dizajnerima i njihovim inspiracijama za kolekcije!".

Ovosezonska Cro A Porter modna priča naravno slijedi i trendove koje je upravo Cro A Porter postavio na samim početcima, a koje su s vremenom prihvatili svi modni događaji u zemlji! Naime, u svrhu najave samog događaja snimljena je posebna modna HTC Cro A Porter kampanja. U  glamuroznim kreacijama Linee Exclusive, a pred foto objektiv najtraženijeg hrvatskog modnog fotografa Mladena Šarića u ulozi modela stala su dva modna lica - Helena Babić (Colors) i Tamara Pernar (Midiken).