Vizažist Meghan Markle otkrio kako se našminkati za vjenčanje

Foto: EPA-EFE

DOK tisuće mladenki širom svijeta zbog pandemije koronavirusa otkazuju svoja vjenčanja i svečane ceremonije, dugogodišnji vizažist Meghan Markle i brojnih drugih zvijezda, Daniel Martin ponudio je svoje vrhunske savjete ženama koje će se morati same našminkati za svoj veliki dan. Naime, pojedini parovi se odlučuju održati vjenčanje uz prisustvo isključivo kumova, ali su u tom slučaju prepušteni sami sebi. Frizerski i kozmetički saloni ne rade, baš kao ni vizažistice.

No, uz nekoliko trikova vaša šminka može izgledati besprijekorno čak i ako se sami šminkate.

"Želite lagani sjaj, ali ne želite biti previše sjajne, u čemu će vam pomoći primer, osnovni proizvod za postojan make-up", objasnio je Martin na početku razgovora za Vogue.

Nakon toga korektorom prekrijte crvenilo, mrlje i nejednakosti na koži. No, upozorava da s korektorom ne treba pretjerivati nego ga nanositi isključivo na mjesta na kojima je on zbilja potreban. Najčešće su to područje nosa i područje ispod očiju.

"Ovo nije vrijeme da pokažete svoju sposobnost konturiranja", upozorava vizažist te ističe kako je najvažnije postići dojam ujednačenog tena.

Nadalje, smatra da su obrve okvir lica pa im posvetite dodatnu pažnju. Ipak, prije nego što ih krenete popunjavati olovkom za obrve, savjetuje da provjerite odgovara li oblik obrva vašem licu te jesu li uredno počupane. Preporučuje da na YouTubeu pronađete savjete kako pravilno oblikovati obrve.

Također, njegov omiljen trik je korištenje gela za obrve koji nanosi četkicom, i to u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Nakon što se gel osuši, vratite dlačice na mjesto te eventualne rupe popunite olovkom ili drugim proizvodom po izboru.

Kako biste dodatno istaknuli oči, savjetuje upotrebu neutralnih boja sjenila, s malo sjaja i šljokičastih čestica.

"Tako će oči izgledati otvorenije. Nakon ovoga ide bronzer, koji također treba staviti i na kapke, kako bi look bio zaokružen i ujednačen. Na kapke možete umjesto bronzera staviti i malo rumenila, onog koje ste stavili na obraze", savjetuje on.

Osim toga, savjetuje da za dan vjenčanja odaberete vodootpornu maskaru, a kada je u pitanju rumenilo - ne pretjerujte. Nemojte ga stavljati na područje oko nosa, nego umjesto toga povucite od obraza kistom prema uhu i boju rumenila uskladite s bojom ruža za usne.

Na kraju, savjetuje da odaberete nude ili nježnije nijanse ruža za usne, a kao zadnji korak - koristite fiksator. Tako vam šminka neće "pobjeći s lica" nego će ostati postojana.