Za njih nema zime: Zagrepčanke obožavaju ultra kratke minice i mrežaste čarape

Foto: Luka Šangulin/Index

MREŽASTE čarape su odavno postale statement modni dodatak, a u drugi plan je stavljena njihova uloga.

Iako ih mnogi i dalje smatraju preizazovnima, pa čak i vulgarnima, one su postale neizostavan dio garderobe svake ljubiteljice mode. Odlično se slažu s hlačama i haljinama, ali ih većina i dalje, po uzoru na Madonnu, najradije nosi u kombinaciji s ultra kratkim minicama. Upravo je ova pop ikona najzaslužnija za popularizaciju mrežastih čarapa koje su postale njezin zaštitni znak. Tijekom 80-ih i 90-ih godina Madonna je bila simbol modne odvažnosti, a njezin primjer su rado slijedile i druge žene.

Iako su jedno vrijeme bile pravi hit, a onda postale omražene, mrežaste čarape se opet vraćaju u modu. Taj odvažni trend (ponovno) su prigrlile i brojne Zagrepčanke, a unatoč sve nižim temperaturama, najradije ih kombiniraju uz minice i visoke čizme. 

Za ovu zgodnu plavušu kombiniranje različitih stilova je prava igra. Zato je sportsku, ležernu majicu odlučila kombinirati uz predimenzioniranu kožnu jaknu te klasičnu torbicu. No najveće iznenađenje je plisirana kožna minica koja je njezine noge stavila u prvi plan. Osim mrežastim čarapama, taj je dojam pojačala i bijelim čizmama. Upravo su one još jedan od trenutno najvećih hitova na modnoj sceni koji obožavaju i brojne poznate Hrvatice.

Sličnu kombinaciju odabrala je još jedna dama sa zagrebačke špice. Ipak, u njezinom stajlingu prevladavaju svjetlije nijanse pa je u skladu s tim odjenula i neutralnije, svijetle mrežaste čarape. Ipak, dojam je podjednako efektan, a zahvaljujući visokim potpeticama, ovu kombinaciju biste vrlo lako mogli nositi i tijekom večernjeg izlaska.