Za šarmantne egoiste i vječne dječake: Nova kolekcija Anthonyja Avangarda inspirirana je Bongom iz "Smogovaca"

Foto: Dario Gilja

JEDAN od najuzbudljivijih modnih brandova rezerviranih za muškarce u Hrvatskoj svakako je Anthony Avangard.

Mladi dizajner koji već nekoliko sezona publiku Cro-A-Portera uveseljava svojim živopisnim kolekcijama, danas je izbacio kampanju za najnovije modele, okupljene u kolekciji "Bongo".

Uz otkačene, ali nosive kreacije ova kolekcija sa sobom donosi i prizvuk nostalgije, pogotovo za one koji su odrastali u osamdesetim i devedesetim godinama.

Naime, glavna inspiracija dizajneru je bio pametni dječak Bongo iz superpopularne hrvatske serije "Smogovci".

Anthony Avangard muškarac je ove sezone dječak  iz budućnosti  koji izrađuje robote i  avangardan je u okruženju u kojem živi.

Futurizam, retro elementi i street style prepoznatljiv su mix na kojem ovaj mladi dizajner uspješno gradi svoj brand namijenjen muškarcima koji svoj karakter vole prikazati kroz odjeću koju nose.

Odjeća je izrađena od  prirodnih materijala poput pamučnih popelina, felpi i paname u kombinaciji s proštepanim materijalima. Ovaj put su korištene nešto zagasitije boje  poput tamnoplave ili bordo  koje se stapaju s kričavom zelenom ili ružičastom, a cijela priča je na kraju zaokružena nebojama. Jednostavni  i univerzalni krojevi u kombinaciji s kožnatim aplikacijama, printevima i zanimljivim porukama   uvode nas u svijet mladog dizajnera.

Vizuale potpisuje talentirani fotograf Dario Gilja, a u ulozi modela našao se Filip Kordić iz modne agencije "Egoist".