Zašto biste trebali poslušati mamu ako joj se ne sviđa vaš novi dečko

Foto: YouTube screenshot

PRONALAŽENJE osobe koju volite, a koja će se svidjeti vašim roditeljima, može biti izazovno. Iako su očevi na glasu kao stroži u odobravanju i prihvaćanju novog dečka svoje kćeri, ni majke nimalo ne zaostaju.

No Bright Side je izdvojio nekoliko razloga zbog kojih biste se trebali zamisliti u trenucima kad vaša majka otvoreno ne odobrava zgodnog frajera koji vas je osvojio. 

1. Kad ste zaljubljeni, ne razmišljate pretjerano racionalno

Zaljubljenost vas može dovesti do donošenja loših odluka. Otkriveno je da kada je osoba zaljubljena, njezina moć rasuđivanja se zamagli i nije u stanju razmišljati pretjerano razumno. S druge strane, majke su poznate po tome što dijele najbližu vezu sa svojim kćerima i sposobne su prepoznati kad im je dijete u opasnosti.

Umjesto da se svađate, pokušajte razmišljati iz njene perspektive. Možda se iznenadite.

2. Majčin instinkt je neopisivo snažan

Ako vam prizna da ima loš osjećaj u vezi s vašim novim dečkom, to bi mogao biti njezin instinkt koji je uglavnom u pravu. Osim toga, i vaša majka je nekad bila djevojka koja je proživjela ljubavna razočaranja i brodolome pa ne želi da ih i vi iskusite.

3. Misli da zaslužujete bolje

Majci je njezino dijete najdragocjenije na svijetu. Čak i onda kada sami ne uviđate vlastitu vrijednost, vaša mama zna koliko ste nevjerojatni. Njezin razlog neodobravanja vašeg novog dečka možda se skriva u činjenici da vjeruje da zaslužujete bolje.

Ako ste sigurni da je baš on pravi za vas, pokušajte se smiriti i objasnite mami koliko je divan i koliko vas čini sretnom. Kad i ona to uvidi, neće htjeti ništa drugo nego da budete sretni u životu.