Adidasova uprava pauzirala je daljnju prodaju Yeezy zaliha

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PREMA pisanju stranih medija, adidas neće nastaviti s prijašnjim planom da pusti u prodaju preostale Yeezy zalihe do kraja ove godine.

Brend je planirao pustiti više Yeezy modela na tržište počevši od studenog, ali prema internom adidasovom dopisu od prošlog tjedna koji je dan na uvid Complexu, daljnja prodaja Yeezy zaliha je pauzirana. 

"Kao robna marka nećemo imati novo izdanje do kraja godine, kako za naš interni e-com tako ni za maloprodaju i veleprodaju", stoji u adidasovoj poruci. "Nećemo isporučivati ​​nikakve nove zalihe", istaknuto je i dodano da ova uputa dolazi od odbora.

Preostala prodaja zaliha trebala je uključivati model Yeezy Boost 350 V2 u bojama Bone, Onyx i Zebra kao i modele adidas Yeezy 500 i 700. Glasnogovornik adidasa odbio je komentirati procurjele informacije. 

Adidas je raskinuo ugovor s Kanyeom zbog antisemitskih komentara

Podsjećamo, adidas je raskinuo ugovor s dugogodišnjim partnerom Kanyeom Westom, koji se sada naziva Ye, u listopadu 2022. nakon što je dao antisemitske komentare na društvenim mrežama i javno ismijavao adidasove direktore.

Nakon raskida, adidas je prestao prodavati njegove iznimno unosne Yeezy tenisice, ali je i ostao s preko milijardu dolara vrijednim zalihama istih. 

Adidas je u svibnju ove godine obznanio da planira prodati preostale zalihe i obvezao se donirati dio prihoda od njihove prodaje "organizacijama koje rade na borbi protiv diskriminacije i mržnje, uključujući rasizam i antisemitizam".

Pročitajte više