Asus Zenfone 10 stiže 29. lipnja, evo što se za sada zna

Foto: asus.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ASUSOV najnoviji vodeći model Asus Zenfone 10 prema posljednjoj najavi bit će službeno lansiran globalno 29. lipnja, a kao nasljednik prošlogodišnjeg Zenfonea 9 dolazit će s mnogo nadogradnji. 

Marka je otkrila određene specifikacije desetak dana prije službenog predstavljanja. Asus je preko poznatog Twitter leakera Evana Blassa objavio press-rendere koji govore uglavnom sve što treba znati o dizajnu telefona.

Bit će dostupan u pet boja

Prema njima, čini se da će Asus Zenfone 10 zadržati isti dizajn kao i Zenfone 9, koji je dobro prihvaćen zbog kompaktnog oblika i dizajna. 

Kao što pokazuju renderi, desna strana uređaja ima tipku za glasnoću i tipku za uključivanje. Čini se da je Asus smjestio gumbe na pravo mjesto kako bi im olakšao pristup. A sa stražnje strane Asus Zenfone 10 ima dva prstena kamere u kojima će se nalaziti primarna i sekundarna kamera.

Kada je riječ o opcijama boja, Zenfone 10 press-renderi otkrivaju da će biti pet boja pri lansiranju. To su crna, bijela, plava, crvena i posebna varijanta zelene boje. Osim ovih, press-renderi nisu dali nikakve dodatne informacije o uređaju.

Dolazit će s Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Asus je potvrdio da će Zenfone 10 dolaziti s Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Telefon će imati ekran od 5.9 inča uz izrez s rupom u gornjem desnom dijelu. To je AMOLED panel koji će podržavati osvježavanje od 120Hz, piše Giz China.

Također, putem Geekbencha otkriveno je da se Zenfone 10 može pohvaliti s do 16 GB RAM-a. Još zanimljivije je da će Asus Zenfone 10 imati šestosni gimbal stabilizator. Zahvaljujući tome, telefon može snimati stabilne fotografije i videozapise. Još uvijek nema jasnih informacija o specifikacijama kamere.

Osim toga, Zenfone 10 će imati bateriju od 5000mAH koja će podržavati 67W brzo punjenje. Prema pisanju stranih medija, Asus je slučajno otkrio cijenu Zenfonea 10 u svibnju za američko tržište. Službena stranica navela je maloprodajnu cijenu od 749 dolara (683.35 eura) za varijantu od 8GB/256GB. 

Pročitajte više