Boja kuhinje kakvu ima Dakota Johnson nastavlja biti u trendu i u 2024.

Foto: Profimedia/prima-namjestaj.hr/xxxlesnina.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZAHVALJUJUĆI emisiji Open Door časopisa Architectural Digest, vrlo je lako zaviriti u domove mnogih slavnih osoba. Jedna od njih je i glumica Dakota Johnson, koja je 2020. godine otvorila vrata timu iza te emisije i pokazala kako je uredila svoj dom.

No, njezina kuhinja, odnosno boja ormarića, sada je ponovo privukla pažnju mnogih te su se i dizajneri osvrnuli na nju, kao i na to je li još uvijek u stilu 2024. godine.

"Volim zelenu"

Njezin dom u Los Angelesu odiše toplinom i osobnošću, zahvaljujući elementima koji spajaju prirodu s unutrašnjim prostorom, eklektičnim detaljima poput kristala i porculana s uzorkom, ali i zelenim kuhinjskim ormarićima. "Volim zelenu", istaknula je glumica u videu Open Door.

Navela je da je prije ove kuće živjela u nekretnini u New Yorku i da je i tamo pofarbala ormariće u zelenu, ali da je pogriješila s nijansom. "Ali s ovom sam pogodila", naglasila je. Iako je glumica sa zaručnikom Chrisom Martinom kupila kuću u Malibuu, ove u Los Angelesu se navodno nije odrekla, a njezina zelena kuhinja još uvijek je inspiracija mnogima prilikom uređenja.

Tako se na TikToku mogu pronaći brojni videi u kojima korisnici dijele upravo njezinu kuhinju kao primjer idealne zelene boje za ormariće. Zelena je, podsjećamo, bila vrlo popularan izbor boje za kuhinju u 2023. godini, a taj trend se nastavlja i u 2024. 

Naime, dizajneri ističu da zelene kuhinje ne idu nigdje ni u 2024. godini unatoč pojavi nekih drugih trendova i popularnih nijansi. Tako su trenutno u ovoj godini najpopularnije boje kuhinjskih ormarića sljedeće nijanse - crne, zelene, sive, bijele i plave. 

"Boja kuhinje koje će uvijek biti u trendu bez obzira na sve je zelena", ističe dizajnerica Tash Bradley. Ona posebno preporučuje kadulja zelenu nijansu. "Ne možete pogriješiti s tom bojom u kuhinji. Promiče zdrav, uravnotežen način razmišljanja, povezuje vas s vanjskim prostorom", objašnjava, prenosi Livingetc.

"Osobno volim zelenu u svim nijansama zbog njene sposobnosti da vas poveže s prirodom - od dubokih zasićenih tonova koje nalazimo u prašumi do mekih, prigušenih nijansi zelene koje nalazimo uz more", kaže dizajnerica Julee Ireland za Elle Decor

Dizajneri kažu da je priroda dobar izvor inspiracije kod uređenja doma

Većina dizajnera s kojima je razgovarao portal Homes & Gardens, slaže se da je priroda uvijek dobar izvor inspiracije za ideje boja prostora. A što je bolje od zelene? Ona pruža osjećaj zaštite i utjehe, kao i nostalgije.

Dakotina boja kuhinje jedna je svakako od zanimljivijih zelenih u spektru. Naime, ona u sebi ima i žute tonove te je zbog toga svestrana i može se kombinirati s mnogo drugih nijansi.

"Ovo je divna boja koja dobro funkcionira tijekom cijele godine i idealna je ako pokušavate unijeti element prirode u moderniji dom", kaže Emma Sims-Hilditch, osnivačica i kreativna direktorica Sims Hilditcha. "To je umirujuća nijansa koja ne samo da dobro funkcionira na ormarićima već izgleda sjajno i na zidovima."

Ako trenutno uređujete svoj dom i birate nijansu za kuhinjske ormariće, sa zelenom svakako ne možete pogriješiti. No zelenu možete u svoj dom unijeti i kroz neke druge, manje predmete te ga tako povezati s prirodom. 

Novel kuhinja, Lesnina, cijena na upit
Aurora kuhinja, Prima, cijena na upit

Pročitajte više