Bunny Blonde: Ova boja kose sve je veći hit među slavnima

Foto: Profimedia

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KAKO su u hladnijim mjesecima popularne tamnije boje kose, tako s prvim danima proljeća i viših temperatura postaju popularnije toplije, svjetlije nijanse. Ovaj prilično predvidljiv trend ponovno oživljava ovoga proljeća, ali s nešto nježnijim pristupom i simpatičnim nazivom - bunny blonde.

Kao što ime sugerira, bunny blonde odnosi se na nijansu boje mekanog krzna zeca, koje nikada nije samo jedne boje, piše Glamour UK. Također je definirano supermekanim finišem koji zamagljuje oštre linije.

Sienna Miller i Sofia Richie Grainge prigrlile su ovaj trend

"Bunny blonde je svježa, svijetla nijansa plave", kaže koloristica Harriet Muldoon iz londonskog salona Larry King, koji je skovao ovu frazu. "To je savršena nijansa za početak proljeća, pa otuda i ime."

"Bunny je također osvrt na bombastične ljepotice koje nose taj izgled", kaže ona i spominje Siennu Miller i Poppy Delevingne kao idealne reference. No, primijetili smo da su ovaj trend prigrlile i Sofia Richie Grainge i Elle Fanning.

Prema Harriet, mnogi, čim ugledaju sunce, požele svjetliju nijansu plave boje kose. Uz to, ističe da ova nijansa može učiniti kosu vizualno gušćom i dodati joj teksturu. Naime, bunny blonde kombinira pramenove i balayage za dimenziju.

Kod ovog izgleda pramenovi počinju od korijena, a Harriet dodaje da kod bojanja pažljivo isprepliće svjetlije pramenove kod korijena prije nego što uključi nekoliko balayage dijelova. "Uvijek stapam plave nijanse da stvorim besprijekoran izgled", kaže ona.

Boju je potrebno redovito osvježavati, ali i njegovati kod kuće

Ključ izgleda je posjet frizeru i osvježavanje boje svakih 8 do 12 tjedana kako bi plava nijansa ostala vibrantna, ali i kako ne bi bilo tamnog izrasta. No, potrebno je i uložiti u arsenal proizvoda koji dodaju sjaj, uključujući Harrietine preporuke: šampon Redken Acidic Color Gloss i regenerator Larry King Hair Care Liquid Hairbrush za dodatnu vlažnost.

Šampon Redken Acidic Color Gloss, Amazon, 500 ml, 38.77 eura
Regenerator Larry King Liquid Hairbrush, 300 ml, Cult Betauy, 47.40 eura

Pročitajte više