Nakon pada prodaje CEO Dr. Martensa najavio odlazak s funkcije

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KENNY Wilson, CEO tvrtke Dr. Martens, povući će se s pozicije vrha tvrtke do kraja fiskalne godine. Naslijedit će ga Ije Nwokorie, trenutni glavni direktor za brend. Njih dvojica će nastaviti surađivati kako bi predaja dužnosti prošla što jednostavnije.

Žele ponovno potaknuti potražnju za čizmama brenda

Tvrtka je objavila Wilsonov odlazak istog dana kada je objavila očekivani pregled fiskalne godine 2025., a koji predviđa pad prihoda od veleprodaje u SAD-u, njihovom najvećem tržištu. Wilson je sam nadolazeću fiskalnu godinu nazvao "izazovnom", piše Retail Dive.

"Cijela organizacija usmjerena je na naš plan djelovanja kako bismo ponovno potaknuli potražnju za čizmama, posebno u SAD-u", rekao je. "Veleprodaja u SAD-u je takva da kada kupci steknu povjerenje, brend vidi značajno poboljšanje poslovnog uspjeha, ali ne vjerujemo da će se to dogoditi u 2025."

"Već koristimo njegovo stručno znanje"

Kako ipak očekuju određene rezultate veleprodaje u SAD-u, tvrtka će i dalje plaćati za skladišne prostore. Wilson je izjavio kako su izgradili operativnu bazu troškova očekujući bolje poslovanje, a smanjeni prihodi su ih iznenadili. Dr. Martens će rezultate za fiskalnu godinu 2024. objaviti 30. svibnja.

Wilson je u tvrtki bio šest godina, a izjavio je kako osjeća da je vrijeme za predaju funkcije. Nwokorie obnaša funkciju glavnog direktora za brend u Dr. Martensu od veljače, a prije toga je bio na direktorskoj poziciji u Appleu.

"Nworkorie dobro poznaje tvrtku, budući da je tri godine bio neizvršni direktor, i već koristimo njegovo stručno znanje o brendu otkako je postao direktor za brend u veljači. Radujemo se što će biti sljedeći CEO", izjavila je Lynne Weedall, starija neovisna direktorica i predsjednica odbora za nominacije u Dr. Martens.

Prošlog mjeseca je Dr. Martens pokrenuo dvije inicijative kao dio svojih ciljeva održivosti. Pokrenuo je suradnju s tehnološkom tvrtkom za održivost Gen Phoenix za recikliranu kolekciju kožne obuće, kao i s Archiveom za američku platformu za pretprodaju ReWair.

Pročitajte više