Djelatnik korisničke službe kaže da može vidjeti što tipkate u chatu prije slanja

Foto/Screenshot: Shutterstock/TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OPCIJA razgovora preko chata s korisničkom podrškom na web stranicama postala je sveprisutan alat za komunikaciju između tvrtki i njihovih klijenata. Ova opcija omogućuje korisnicima da u stvarnom vremenu komuniciraju s predstavnicima korisničke podrške, što donosi brojne prednosti i za korisnike i za tvrtke.

Ovu značajku koriste mnoge stranice, od internetskih trgovina do financijskih institucija. Mnogi cijene što mogu do odgovora doći vrlo brzo, i to iz udobnosti vlastitog doma te često i izvan redovnog radnog vremena pojedine tvrtke.

"Ponekada napišu 'jebi se' i ja to vidim i pripremim se"

Ipak, čini se da postoji manje poznat aspekt tog posla. U eri kada mnogi koriste društvene mreže za dijeljenje detalja iz svog svakodnevnog života, uključujući i poslovne situacije, jedan tiktoker zaposlen u korisničkoj službi podijelio je otkriće koje je iznenadilo mnoge. Tvrdi da može vidjeti poruke koje ljudi unose u chat prije nego što ih pošalju.

@everybodyonstage #customerservice ♬ original sound - EveryBODY on Stage

"Ponekad napišu 'jebi se' i ja to mogu vidjeti i pripremiti se na tu poruku", rekao je tiktoker EveryBody, @everybodyonstage. Dodao je da ova opcija postoji da bi se mogli što bolje pripremiti za odgovor. "Unaprijed vidim što će me pitati, pa shodno tome krenem formulirati odgovor dok oni pišu svoj upit", naglasio je. 

Dodao je da bi volio jednom pritisnuti pošalji prije nego što korisnik završi i pošalje svoj upit. "Svaki dan se odupirem da nekoga potpuno iznenadim, da pomisle da imam neke posebne moći", istaknuo je.

Tiktoker nije otkrio svoje radno mjesto, ali je u odgovorima na komentare otkrio da se bavi rješavanjem upita kupaca kada im paketi ne stignu.

"Ako vidite što tipkamo, zašto vam treba toliko dugo da odgovorite?"

"Ako vidite što tipkamo, zašto vam treba toliko dugo da odgovorite?", "U redu, ovo je malo zastrašujuće", "To je tajna, nisi im to trebao otkriti", "Ja sam greškom konstantno prijevremeno slao odgovore", "Dogodilo mi se to, djelatnik mi je poslao odgovor prije nego što sam poslala pitanje. Nije mi se to svidjelo", "Izbezumljena sam. Koliko puta sam pisala ono što sam htjela reći, zatim izbrisala i odgovorila uljudno", neki su od komentara na video.

Kako navodi DailyDot, ovo nije novo. Još 2018. godine Gizmodo je otkrio da nekoliko chat programa koje koriste poslovni subjekti omogućava agentima korisničke službe da vide što klijenti pišu prije nego što poruka bude poslana.

Pročitajte više