Do 30 eura: Našli smo odlične poklone za sve ljude na vašem popisu

Foto: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s: dm

VRIJEME JE za vruću čokoladu, sleazy božićne pjesme i padanje u klizaljkama. It's tiiiiiiiiime! (Čujemo glas Mariah Carey u glavi.)

Čak je i prvi snijeg iza nas, što znači da nam za potpuni blagdanski doživljaj preostaje još samo pogledati sve nastavke filma Sam u kući i kupiti božićne darove. Znanstveno je dokazano da nas darivanje čini sretnijima i zdravijima, zbog čega se ove blagdanske sezone gripi odupiremo ukrasnim papirom s motivom božićnih jelki. A kako bismo vam olakšali potragu za savršenim poklonima, sastavili smo listu od deset prijedloga koji će zadovoljiti i one najizbirljivije među vama.

1. Za prijateljicu s kovrčavom kosom

Iako su se kovrče u posljednje vrijeme naveliko vratile u modu, i to primarno zahvaljujući beauty influencericama koje su nas naučile kako ih pravilno njegovati i održavati (prije TikToka užasavali smo se gela u kosi), sigurno imate najmanje jednu kovrčavu prijateljicu koja tvrdi da joj bolje stoji ravna kosa. Kompromis je moguće postići pravilnim odabirom uređaja za ravnanje kose koji neće oštetiti njezine prirodne lokne, a ipak će joj omogućiti da iz vlastite kupaonice izađe s frizurom kao da je bila kod frizera.

Naš je prijedlog Remington Coconut Smooth Airstyler četka za kosu (199,89 kn/26,53 €), koja istovremeno suši i oblikuje bez potrebe za drugim uređajem za ravnanje, poput pegle za kosu. Uređaj ispušta mikroregenerator pri svakom potezu, što znači da svojoj prijateljici zapravo ne poklanjate samo četku za kosu nego good hair day do kraja života. A ako želite biti posebno pažljivi prema njezinim uvojcima, u paket uključite i Syoss Keratin sprej za zaštitu od topline (42,95 kn/5,70 €).

Foto: Shutterstock

2. Za tatu koji ne želi ništa

Svaki put kad ga pitate što želi za Božić, on kaže da mu je najvažnije da ste svi zajedno za obiteljskim stolom. Zvuči poznato? Iako je teško kupovati za nekoga tko naizgled ima sve, činjenica da mu ništa ne treba zapravo olakšava stvar jer to znači da svom tati možete uistinu pokloniti što god hoćete. Primjerice, ispod bora ga na božićno jutro može dočekati craft pivo s okusom tartufa ili možda neki cool gadget, poput pametnog projektora (TV je prošlost, projektori su budućnost).

Za one s ograničenijim budžetom super je izbor Balea MEN poklon-paket za njegu brade i lica (41,82 kn/5,55 €) iz dm-a jer brada uvijek raste, a očevi obožavaju praktične poklone. Spomenuti poklon-paket uključuje 2u1 šampon i regenerator, ulje za njegu i pomadu za oblikovanje brade, što znači da mu do sljedeće blagdanske sezone zaista ništa više neće ni trebati.

3. Za rođaka koji je tek krenuo u vrtić

Svakog Božića imamo isti cilj – biti ona osoba u obitelji koja kupuje najbolje poklone (i dalje se sa sjetom sjećamo davne '03. kad nas je ispod bora dočekala Barbie kućica s posvetom od najdraže tete). No ako sami nemate djecu, ponekad je teško procijeniti koju igračku pokloniti kojem uzrastu. Vrtićka dob odnosi se na razdoblje između treće i sedme godine kad je posebno važno poticati djecu na istraživanje te razvijanje umnih i kreativnih sposobnosti.

Budući da prvi odlazak u vrtić često puno teže pada roditeljima nego djeci, mideer dječji projektor (157,47 kn/20,90 €) koji na zid ili strop projicira slike iz čak 12 bajki prevedenih na hrvatski jezik čini nam se kao savršen poklon. Naime, ne samo što će čitanje priča prije spavanja podići na jednu sasvim novu, posve čarobnu razinu nego će roditeljima pomoći da vrijeme koje provedu s djetetom kod kuće bude što kvalitetnije. Vrijedi napomenuti i da se mideer projektor može koristiti i kao noćna lampa, zbog čega će vaš rođak zasigurno lakše usnuti nakon slika strašnog vuka iz priče o Crvenkapici, koju su mu roditelji ispričali prije spavanja.

A u slučaju da imate više od jednog rođaka, predlažemo vam da (ako već niste) instalirate 'Moj dm' aplikaciju i bacite oko na aktualnu ponudu igračaka i društvenih igara uvijek po povoljnim cijenama u dm-u.

4. Za novopečenu mamu

Teško je biti mama, ali još je teže biti novopečena mama. Između dojenja i googlanja optimalne temperature za kupanje bebe, nove mame često ne stižu odspavati ni tri sata u komadu, a kamoli pronaći vremena za sebe i svoje interese. Potpuna posvećenost bebi često znači da novim roditeljima ne preostaje mnogo vremena za druženje, zbog čega im je često iznimno važno da znaju kako drugi ipak nisu zaboravili na njih.

Zato ove godine novopečenim mamama poklonite neki sitan znak pažnje, idealno s motivom srca da im bude još jasnije da uvijek mogu računati na vašu podršku. Primjerice, IDC Institute In Love set šumećih kupki u obliku srca (36,54 kn/4,85 €) poslat će novim mamama poruku da ste uz njih i da ste svjesni kako im najviše od svega treba koji sat samo za njih. A ako se još ponudite i da pričuvate dijete dok se one opuštaju u kupci, sigurni smo da ćete postati druga najdraža osoba u njihovom životu, odmah poslije bebe.

Foto: Shutterstock

5. Za mlađu gen Z sestru

Ugh. Ovo je možda najteža kategorija dosad jer su šanse da vaš poklon bude cheugy poprilično velike. Pri izboru poklona za pripadnike generacije Z ključno je držati se određenih pravila. U širokom luku izbjegavajte poklone s motivom Harryja Pottera, čarape su i više nego dobrodošle (pogotovo ako na sebi imaju čipku ili dolaze u kakvoj ludoj boji), a dodatne bodove dobit ćete za mašnice jer se one nose i u kosi i na tenisicama.

Naravno, nemoguće je pogriješiti i s nijansom ruža koja podsjeća na one koje su se nosile u devedesetima. Naš je favorit jedan Aurin klasik: lipliner olovka za usne br. 31 (Warm Brown - 32,02 kn/4,25 €), model koji neodoljivo podsjeća na ono što je nosila Cindy Crawford u svojim supermodelskim danima. Odvažnijima preporučujemo nijansu Dark Raspberry (br. 34), a onima koji nisu sigurni koja bi se boja mogla svidjeti njihovim mlađim sestrama predlažemo da odu do najbližeg dm-a i isprobaju testere na zapešćima.

6. Za prijatelje koji stalno vise na TikToku

Iako je sasvim izvjesno da i vaša mlađa sestra čitave dane provodi na društvenim mrežama, ovo je ipak posebna kategorija jer uključuje i pripadnike generacija koje se još uvijek nisu naviknule na široke hlače i razdjeljak po sredini glave. Najlakše ćete ih prepoznati po broju poruka koje vas ujutro dočekaju od njih, a od kojih su većina Reelsi i TikTokovi koje vam zdušno šalju.

Kad ne vise na mobitelu, vjerojatno isprobavaju viralne recepte i make-up trikove, zbog čega i njihove božićne poklone valja prilagoditi trendovima s TikToka. Real Techniques limited edition poklon-paket kistova i spužvi (210,21 kn/27,90 €) odličan je izbor za frendicu koja je jedan dan opsjednuta cinnamon girl make-upom, a već drugi ombré tehnikom nanošenja korektora, dok će dmBio ghee maslac (28,63 kn/3,80 €) razveseliti one koji ovih blagdana obitelj i prijatelje žele počastiti božićnim kolačićima.

7. Za Secret Santu (ispod 10 eura)

Ako radite u uredu, zasigurno ste upoznati s tradicijom Secret Sante. S prelaskom na euro budžet se s 50 kuna možda povećao na 10 eura, ali vaše se muke oko izbora poklona nisu smanjile. Prema Murphyjevom zakonu, šanse da (opet) izvučete kolegu s kojim nikad niste razgovarali poprilično su velike, zbog čega predlažemo da ove godine igrate na sigurno.

Mad Beauty F.R.I.E.N.D.S. maslac za tijelo u šalici (51,99 kn/6,90 €) pomoći će vam da što jasnije prenesete poruku kako ne trebate biti prijatelji da biste bili prijatelji na poslu. Ako procijenite da je vaš kolega više #teamSeinfeld, predlažemo da skoknete do dm online shopa i provjerite i ostale povoljne blagdanske poklon-pakete.

Foto: Shutterstock

8. Za prijatelje koji su tek kupili stan

Niste se čuli još otkako su vas pitali znate li nekog dobrog majstora za pločice. Obvezali su se na zajednički kredit sljedećih trideset godina, zbog čega već od ovog Božića trebaju početi štedjeti, a vjerojatno su u svoj strci oko preseljenja uspjeli zagubiti i kutiju s božićnim ukrasima. Preporučujemo vam da ih razveselite novim staklenim kuglicama (50,10 kn/6,65 €), po mogućnosti crvenima da razbijete jednoličnost minimalističkog uređenja, koje će posebno cijeniti njihova mačka.

9. Za onu prijateljicu s mačkom

Kad smo kod kućnih ljubimaca, sigurni smo da i vi poznajete nekoga tko svaki dan na Storyju objavi fotografiju svoje mačke. S obzirom na to da je uglavnom riječ o (najboljim) ljudima koji su spremni napraviti sve za svoje ljubimce, predlažemo vam da im poklonite Adventski kalendar za mačke (94,56 kn/12,55 €) i zauvijek osvojite njihovo srce. Za njihovu mačku ne možemo garantirati.

10. Za sebe

Moschino Cheap and Chic I Love Love (225,28 kn/29,90 €) jer je iza nas naporna godina i želimo se počastiti, ok? 

Sponzorirani sadržaj donose Index i dm u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više