Donosimo nekoliko pravila francuskog dizajna: Unesite pariški stil u svoj dom

Foto: Pexels/hm.com/zarahome.com/sve.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

FRANCUSKA je oduvijek je bila zemlja mode, dizajna i elegancije. Ime koje nas asocira na otmjenost i sofisticiranost. 

Ovog puta ne govorimo o tome kako se Francuzi i Francuskinje odijevaju, nego na koji način uređuju svoje domove. Moderni francuski dizajn interijera ili pariški stil uopće se ne razlikuju. Povezuju se s time da su oboje šik, a opet jednostavni. No izgled koji se lako postiže često zahtijeva mnogo pažljivo odabranih dizajnerskih odluka.

U nastavku vam donosimo najbolje francuske ideje za uređenje kako biste postigli privlačni pariški stil u vlastitom prostoru, te kako ih možete ostvariti.

1. Podovi koji pružaju ugodan osjećaj i meki tepisi

Najčešći podni materijali u modernom francuskom dizajnu interijera su drvo i mramor. Drvo nam daje zemljanu toplu boju koja ima ugodan i prijateljski osjećaj koji svi trebamo u našim životnim prostorima. Dok nam mramor daje luksuz i eleganciju Francuza, može se koristiti u ulazima, predvorjima ili kupaonicama, a ponekad i u stambenim prostorima prema osjećaju koji želite pružiti.

Ako se ipak odlučite dodati koji moderniji detalj, za moderni štih dodajte mekane tepihe s geometrijskim uzorcima. 

Šareni tepih ćilim, cijena je 129 € (971.95 kn) / 259 € (1951.44 kn)

2. Zlato u francuskom dizajnu

Zlatna boja nas vraća u klasične francuske stilove, posebno u barokni stil. Karakterizirala ga je luksuznost i ekstravagantnost, s jako ukrašenim ornamentima. A budući da se moderni francuski dizajn odnosi na jednostavnost, još uvijek koristimo zlatne nijanse kako bismo dodali eleganciju cjelokupnom dizajnu. Možemo ga koristiti u pozlaćenom ogledalu, rasvjeti, dodacima ili u suvremenom namještaju.

Heksagonalni metalni pladanj, cijena je 19.99 € (150.61 kn)
Visoki metalni svijećnjak, cijena je 14.99 € (112.94 kn)

3. Elegancija i romantika

Kako bi se postigao efekt nježne energije u stanu potrebno je igrati se s neutralnim tonovima. Cvjetni motivi su dobrodošli kao i svježe cvijeće u vazi koje se skladno uklapa u prostor. Koristite pozlaćene dekore, delikatne lustere i puderaste nijanse zidova. Šik mirisne svijeće upotpunit će prostor decentno toplinom i ugodnim mirisom.

Aluminijska vaza nepravilnog oblika, cijena je 21.99 € (165.68 kn ) / 34.99 € (263.63 kn)
HORYU skulpturalna svijeća, cijena je 25.22 € (190.25 kn)

4. Veliko ogledalo kao znak klasičnog francuskog stila

Očuvajte vintage i starinski dojam, središnju točku francuskog dekora u kupaonici s pozlaćenim ogledalom. Izlizani komadi dekora unose osjećaj povijesti u dom. Pozlaćena ogledala također možete staviti iznad vašeg kamina ili nasloniti na zid spavaće sobe kao znak klasičnog francuskog stila.

Podno zrcalo s okvirom od hrastovine, cijena je 119 € (896.61 kn)
Zrcalo s drvenim okvirom zlatne boje, cijena je 79.99 € (602.68 kn)

5. Ne bacajte staro, dodajte dašak vintage stila

Ne izbacujete staro, jer taj namještaj možete iskoristiti. Ako niste naslijedili nikakvu baštinu, potražite vintage komade za svoj prostor nadahnut Francuskom. Dodajte vintage tepih za dnevnu sobu ili vintage francuske postere. Izložite dekor poput postera u kombinaciji rustikalnih i elegantnih okvira.

Stolac od jasenova drva, cijena je 169 € (1273.33 kn)
Starinski metalni pomoćni stolić s 4 noge, cijena je 59.99 € (451.99 kn) / 79.99 € (602.68 kn)

Pročitajte više