S ovim spremnicima za pohranu hrane, voće i povrće može ostati svježe tjednima

Foto: Shutterstock/amazon.com/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGIMA se često dogodi da proizvodi propadnu prije nego što ih uspiju potrošiti, pogotovo kad kupuju veće količine. Ovaj problem može rezultirati ne samo financijskim gubicima već i povećanim otpadom hrane, što ima negativan utjecaj na okoliš.

Našli smo nekoliko spremnika za pohranu hrane s pozitivnim recenzijama na Amazonu. Korisnici ih cijene jer ova rješenja održavaju proizvode svježima i hrskavima, usporavaju oksidaciju, neutraliziraju neželjene mirise i čak vam pomažu organizirati hladnjak. Također, smanjit ćete troškove hrane i koristiti manje jednokratne plastike.

Msc International Joie Fresh Stretch avokado, cijena je 4.85 € (36.54 kn)

Avokado je nedvojbeno jedna od najizazovnijih namirnica za održavanje svježim, posebno nakon što ga otvorite. Ovaj posebno dizajniran držač za avokado ima funkciju sprječavanja tamnjenja i gubitka kvalitete zahvaljujući svom obliku koji se pripija uz unutrašnjost i savršeno prianja uz rub odrezanog dijela, sprečavajući oksidaciju. Elastični silikon također omogućuje da odgovara većini veličina avokada, čineći ga izuzetno praktičnim dodatkom.

OXO Good Grips Prep & Go spremnik, cijena je 9 € (67.81 kn)

Operite, čuvajte, nosite sa sobom, koristite u mikrovalnoj i zamrznite hranu sve u istom spremniku. Poklopac je također dizajniran da ne propušta tekućinu i ima dvostruke kopče za zaključavanje kada ste u pokretu.

Spremnik za voće i povrće, cijena je 17.25 € (129.97 kn)

Sličan spremnik kao ovaj prethodni pronašli smo u Emmezeti s podesiva dva pretinca.

Prepara Herb Storage Container, cijena je 23.03 € (173.52 kn)

Nema ničeg boljeg od kuhanja sa svježim začinskim biljem, ali većina recepata zahtijeva samo nekoliko listova, dok ostatak često uvene već za nekoliko dana. Srećom, Prepara Eco Herb Saver Pod čuva vaš bosiljak, korijander, mentu, vlasac, majčinu dušicu i origano svježim i očuvanim do čak tri tjedna. Samo trebate povremeno dopuniti vodu svaka tri dana, a ova posebna posuda će obaviti ostatak. S obzirom na prozirni dizajn, lako je pratiti koje biljke se nalaze unutar spremnika.

Debbie Meyer GreenBags, cijena je 19 € (143.16 kn)

Debbie Meyer GreenBags vam omogućavaju da svoje namirnice počnete pohranjivati odmah nakon kupovine u trgovini. Ovi posebni vrećasti spremnici, za razliku od običnih plastičnih vrećica, stvaraju optimalno okruženje za čuvanje hrane kako bi svježina bila što duže sačuvana. Svaku vrećicu možete oprati i ponovno koristiti do deset puta.

Bluapple 2-Pack Produce Savers, cijena je 46.84 € (352.92 kn)

Mnogi su nahvalili ovaj proizvod. Samo stavite priloženi paket na dno Bluapple uređaja i zatvorite poklopac. Nakon toga ga ubacite u posudu s voćem i povrćem u hladnjaku. Bluapple će apsorbirati etilen plin iz vašeg voća i povrća, čime će ih održati hrskavima i svježima do tri puta duže. 

Pročitajte više