Dyson predstavio novi fen za kosu namijenjen frizerima

Foto: dyson.co.uk

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POZNATA marka Dyson predstavila je novi uređaj za oblikovanje kose u backstageu na Tjednu mode u New Yorku. Za sada će ga moći kupiti samo profesionalci. Britanska tehnološka tvrtka redizajnirala je svoj kultni fen za kosu Supersonic kako bi stvorila Dyson Supersonic r Professional, alat za precizno oblikovanje koji je namijenjen frizerima. 

Dyson Supersonic r fen za kosu je Dysonov najlakši, najmanji i najprecizniji alat za oblikovanje s tehnologijom velike snage - modernizirani grijač nove tehnologije, Dyson Hyperdymium motor i inteligentne senzore radiofrekvencijske identifikacije (RFID) u svakom dodatku koji komuniciraju sa sušilom za kosu, automatski podešavajući motor i grijač za postizanje optimalnog protoka zraka i temperature.

Težak je samo 325 grama

Oblik Dyson Supersonic r profesionalnog fena za kosu je jedinstven. Ergonomski dizajniran u krivulji r, težak je samo 325 grama, a njegov oblik omogućuje profesionalcima upotrebu bez napora, prema marki. 

Dyson je uspio smanjiti težinu i veličinu zahvaljujući rekonstrukciji grijaćih elemenata. Dysonova tehnologija aerodinamičnog protočnog grijača prvi je Dysonov zakrivljeni grijač u sušilu za kosu, izrađen od simetričnih folija koje tvore viseću stazu.

Zbog novog oblika koji diktira dizajn, inženjeri su dobili zadatak ponovno osmisliti Dysonovu tehnologiju grijača kako bi se smanjila veličina, ali povećala izvedba koja stilistima pruža lakši, agilniji alat za borbu protiv uobičajenih pritužbi - bolne ruke, kosa bez sjaja i ekstremno oštećenje toplinom.

Inteligentna kontrola topline

Dyson Supersonic r profesionalni fen za kosu opremljen je inteligentnom kontrolom topline. Termistor od staklenih kuglica radi u tandemu s ugrađenim senzorom temperature unutar grijača - mjereći temperaturu zraka više od 20 puta u sekundi kako bi se spriječilo ekstremno oštećenje toplinom i zaštitio prirodni sjaj.

Gumbi za tri precizne postavke protoka zraka i četiri načina grijanja udaljeni su samo jednim pritiskom palca. Ulaz za zrak na dnu ručke sada dolazi s dugotrajnijim dubinskim filtrom koji hvata onečišćivače zraka koji su tipično prisutni u frizerskim salonima.

Uz Dysonov poboljšani Hyperdymium motor u ručki, Supersonic r je također opremljen RFID senzorom za prepoznavanje njegovih magnetskih dodataka - difuzor, flyaway nastavak, češalj sa širokim zubima, profesionalni koncentrator i novi snažni zračni nastavak. 

Ova značajka omogućuje fenu za kosu da automatski prilagodi motor i grijač u skladu s tim, kako bi isporučio optimalan protok zraka i temperaturu koja odgovara namjeni. Na primjer, difuzor je postavljen na niski protok i nisku temperaturu, što smanjuje kovrčanje i poboljšava kovrče. Svaki dodatak također može spremiti prilagođene postavke za buduću upotrebu.

Cijena uređaja je 570 dolara (528 eura), ali, kao što smo već naveli, trenutno je namijenjen samo profesionalcima i bit će dostupan od ožujka na odabranim tržištima diljem svijeta. 

Tvrtka se 2022. obvezala uložiti pola milijarde funti u izradu 20 novih kozmetičkih proizvoda

The Verge je pitao Dyson hoće li pojedine značajke uređaja postati dostupne i za potrošače, poput RFID dodataka, na što je tvrtka rekla da je za sada usredotočena na "pronalaženje koje značajke najbolje koriste profesionalcima i potrošačima".

No The Verge naglašava da tvrtke često uvode novije značajke na profesionalne modele te ih potom prilagode potrošačima. Osim toga, tvrtka se 2022. obvezala uložiti pola milijarde funti u izradu 20 novih kozmetičkih proizvoda tijekom četiri godine.

Pročitajte više