Fendi lansira kolekciju od sedam parfema. Cijena jedne bočice je 300 eura

Foto: Instagram/fendi.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON više od deset godina Fendi se vraća na tržište parfema s novim i originalnim projektom. Naime, ovaj luksuzni brend u vlasništvu LVMH-a lansira kolekciju od sedam vrhunskih parfema. Ova kolekcija dolazi uoči proslave stotog rođendana brenda, a svaki parfem simbolizira određenu ličnost ili bitan događaj iz obiteljske povijesti Fendija.

Dvije godine razvoja

Kolekcija je rezultat dvogodišnjeg razvoja unutar same kuće Fendi, uz podršku parfemske divizije LVMH grupe. Troje parfumera, Quentin Bisch, Fanny Bal i Anne Flipo, razvili su sedam parfema koje su zamislili kreativni direktori Fendija.

Oni su Kim Jones, koji je od rujna 2020. odgovoran za visoku modu i žensku konfekciju, Silvia Venturini Fendi, koja se bavi dodacima i muškom modom, te Delfina Delettrez Fendi, Silvijina kći, koja se bavi nakitom i predstavlja četvrtu generaciju obitelji. Svi su bili aktivno uključeni u stvaranje ovih parfema i umjetnički koncept iza njih.

U prodaji od 20. lipnja po cijeni od 300 eura

Bočice parfema ukrašene su diskretnim lukovima, koji su simbol rimskog naslijeđa, dok poklopac nosi emblematski dvostruki FF logotip. Parfemi su proizvedeni od prirodnih i ručno obrađenih sirovina, uključujući narančin cvijet iz Tunisa, bergamot iz Kalabrije i pačuli iz Indonezije, među ostalima.

Prodaja ovih parfema započinje 20. lipnja, ekskluzivno u Fendi buticima i u sklopu web trgovine, po cijeni od oko 300 eura po parfemu. Više o parfemima pogledajte ovdje

Pročitajte više