FOTO Ovo je ulica u centru Zagreba. Nekad je bila popularna, sad je propala

Foto: Ena Dragičević/Index

DIO Vlaške ulice u centru Zagreba izgleda prilično zapušteno. Tako je tu većina trgovina zatvorena, izlozi su zanemareni, a na nekim lokalima nalaze se obavijesti o iznajmljivanju prostora ili informacija o preseljenju poslovanja na drugu lokaciju.

Promjena na bolje vidljiva je tek na sredini Vlaške, bliže Europskom trgu. Ostatak ulice, prema Kvatriću, izgleda kao da se na njega zaboravilo. Zanimljivo je da se, samo na nekoliko minuta hoda, nalazi Martićeva ulica koja nikada nije izgledala bolje.

Prošle godine Martićevu su redizajnirali i oslikali umjetnici zbog čega sada izgleda kao ugodan dnevni boravak. Ulica je oživjela, s građanima koji šetaju, uživaju u piću u kafićima ili obilaze trgovine kojih ovdje ne manjka.

Vlaška i Martićeva kao da nisu u istom gradu

Iako se ove dvije ulice protežu paralelno jedna uz drugu, šetnja prvo jednom, a potom drugom ulicom stvara dojam kao da se ne nalaze u istom gradu, pogotovo ne na udaljenosti manjoj od 50 metara. Dok se u Martićevoj otvaraju nove trgovine te uređuju izlozi postojećih, u Vlaškoj situacija nikada nije bila gora. 

Kako ove dvije ulice izgledaju, možete vidjeti u videima, ali i na fotografijama niže. 

 
 

Vlaška


Martićeva

Pročitajte više