FOTO Zagreb u blagdanskom ruhu. Pogledajte prekrasno ukrašene izloge

Foto: Marin Tironi/INDEX/Karlo Klasić/INDEX

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NE sudi knjigu prema koricama, tako stariji uče mlađe, ali kada su u pitanju trgovine i njihovi izlozi - to pravilo naprosto ne vrijedi. 

Prvi kontakt s trgovinom je upravo putem izloga, a kažu da je prvi dojam najbitniji. Uostalom, postoji cijela jedna profesija koja se bavi upravo ukrašavanjem izloga da bi bili što privlačniji kupcima.

Danas, kada je konkurencija velika, trgovinama je bitnije nego ikada kako im izlog izgleda i hoće li privući kupce kroz vrata. Izlozi osim toga pričaju razne priče, pa tako donose akcije ili prate godišnja doba, a najljepši su u blagdansko vrijeme, kada trgovci u njih stave sav arsenal božićnih ukrasa.

Prošetali smo centrom Zagreba i izdvojili najljepše izloge, a vi nam ispod u anketi recite koji vam je favorit. 

Home trgovina

Home by Ciss trgovina u svojoj ponudi ima asortiman za dom, od mirisa za prostor, okvira za slike, vaza pa sve do prigodnog blagdanskog. Izlozi su im u zimsko vrijeme posebno čarobni.


kofer.

kofer. u svojoj ponudi ima mirisne svijeće, čajeve, začine za gin, pa i same ginove, zatim rokovnike, šalice i poklon-pakete. Svoj su pak zagrebački izlog odlučili ukrasiti pletenom pričom s božićnim motivima. 


Saša Šekoranja

Blagdanski izlog poznatog slikara, dizajnera, ali i cvjećara Saše Šekoranje jedan je od najiščekivanijih svake godine i svaki put oduševi. Ove godine Saša se odlučio za malo drugačiju blagdansku priču i izabrao motive koje možda ne bismo odmah povezali s Božićem. 

Izlog je podijeljen na dva dijela. Jedan priča klasičnu priču i u sebi ima zvjezdice, svijeće i adventske vijence, a drugi je pravi morski, zabavan i razigran. U drugom dijelu vladaju koralji, hobotnice, školjke i zlatne ribice koje će nam ispuniti svaku našu želju.  


Jasmina i lutkice

Jasmina Kosanović i njezine lutkice donose prekrasne prizore kroz cijelu godinu, a njezini izlozi su isto jedni od ljepših i u nama bude dječje veselje. U blagdansko vrijeme njezini su izlozi posebni i svakako ih vrijedi obići, ali i zaviriti u njezinu trgovinu. 

Jasmina izrađuje prekrasne lutkice koje svakako morate vidjeti uživo, mi uvijek rado zastanemo pred njenim izlogom i divimo se.


Vikler i ruž

Poznati zagrebački salon za uljepšavanje Vikler i Ruž ukrasio je svoj izlog za blagdansku sezonu. Odlučili su se za minimalistički izgled i klasične božićne boje - crvenu i zelenu. 


elfs

Modni dvojac elfs odlučio je ukrasiti svoj izlog vrlo jednostavno, crvenim i srebrnim detaljima koji su smješteni u pozadinu iza lutki s odjećom. 


Studio 56

Studio 56 u svojoj ponudi nudi dekoracije i opremu za dom, a izlog im je trenutno pravi božićni, ispunjen popularnim orašarima. 


La Marco

Cvjećarnica La Marco nudi veliki izbor cvijeća, a izlog im krase adventski vijenci i bijelo božićno drvce s lampicama. Čarobno. 

Pročitajte više