Horor godine je u pretprodaji. Pohvalio ga je i Stephen King: "Teddy je fenomenalan!"

Foto: mozaik-knjiga.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVAKE godine Goodreads održava Choice Awards u sklopu kojeg čitatelji biraju najbolje knjige u određenim kategorijama. Većina knjiga koje Goodreads nominira je od provjerenih Goodreads autora, a nedavno su objavljeni pobjednici 2022. godine

U kategoriji horora pobjedu je odnijela knjiga Hidden Pictures Jasona Rekulaka koja sada napokon stiže i na hrvatsko tržište. Kod nas ova knjiga nosi naziv Teddy, a radi se o jezivom trileru koji će vas dugo držati budnima.

"Garantiram da nećete pogoditi kamo ovaj roman ide!", "Mislim da je ovo jedna od najboljih knjiga koje sam pročitao u posljednje vrijeme! Žanrovi horora, psihološkog trilera, misterije i napetosti savršeno su se uklopili!", "Priča ispričana kroz slike malog djeteta brzo će privući vašu pažnju. Bio sam uvučen u nju i ne mogu izbaciti iz misli taj emotivni, nezaboravni kraj", samo su neke od mnogih pozitivnih recenzija na Goodreads stranici. 

O čemu se u knjizi radi

Mallory Quinn tek je izašla iz klinike za rehabilitaciju kad je prihvatila posao dadilje. Ted i Caroline Maxwell povjerili su joj brigu o njihovu petogodišnjaku Teddyju.

Mallory je oduševljena. Živi u slatkoj kućici tik do šume na rubu imanja, noćima trči sigurnim susjedstvom i napokon pronalazi stabilnost koja joj je dugo nedostajala. Čak se i iskreno povezuje s Teddyjem - dragim, sramežljivim dječakom koji nikamo ne ide bez svoje bilježnice i olovke. Kao i njegovi vršnjaci, on crta drveće, zečiće, balone… Ali kad nacrta muškarca koji kroz šumu vuče beživotno tijelo žene, zla se slutnja uvlači pod Mallorynu kožu.

Teddyjevi prikazi postaju sve zlokobniji, a njegovi se jednostavni likovi brzo pretvaraju u vješte, brutalne skice kakve ni jedan petogodišnjak ne bi mogao nacrtati. Mallory naslućuje da se u crtežima naziru tragovi davno neriješenog ubojstva. A kad noć padne, a svaki šum postaje dijelom sablasne simfonije mračne šume, njezin nemir prerasta u paničan strah od nadnaravnog koji je u potpunosti opsjeda.

Roman je pohvalio i Stephen King

"Teddy je fenomenalan! Jezik je izravan, obrati nenadmašni, a od prve je stranice jasno da ćete ga moći odložiti tek kada dosegnete kraj", rekao je Stephen King.

Autor romana Jason Rekulak dugo je radio kao neovisni izdavač u Philadelphiji. Svojim je debitantskim romanom nominiran za brojne nagrade, a Teddyjem je zapanjio svijet. Živi u Zapadnoj Philadelphiji sa ženom, djecom i previše kućnih ljubimaca.

Roman je u pretprodaji u Mozaik knjižari, cijena mu je trenutno snižena za 10% pa iznosi 17.91 € (134.95 kn). Planiran početak isporuke je početkom veljače. 

Pročitajte više