Izabrani su najbolji muški i ženski parfemi svih vremena na portalu Fragrantica

Foto: notino.hr/amazon.de/sephora.fr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PORTAL Fragrantica zajednica je ljubitelja parfema i svake godine biraju najbolje parfeme u godini iza nas, a u sklopu toga i najbolje parfeme svih vremena. 

Popis najboljih ženskih i muških parfema svih vremena i dalje je pun klasika, a ove godine je na ženskom popisu miris Coco Mademoiselle s prvog mjesta pao na drugo, dok je na tron zasjeo Diorov Hypnotic Poison. 

U nastavku donosimo pet najboljih ženskih i muških parfema svih vremena s najnovijeg popisa.

Najbolji ženski parfemi svih vremena

1. Dior, Hypnotic Poison

Hypnotic Poison je miris jantarne boje vanilije za žene. Gornje note su kokos, šljiva i kajsija. Srednje note su brazilsko ružino drvo, jasmin, kim, tuberoza, ruža i đurđevak, bazne note su vanilija, badem, sandalovina i mošus.

Hypnotic Poison, 50 ml, cijena je 80.50 € (606.54 kn)

2. Chanel, Coco Mademoiselle

Coco Mademoiselle je cvjetni miris jantara za žene. Gornje note su naranča, mandarina, bergamot i cvijet naranče. Srednje note su turska ruža, jasmin, mimoza i ylang-ylang, bazne note su pačuli, bijeli mošus, vanilija, vetiver i mahune tonke. 

Coco Mademoiselle, 50 ml, cijena je 165 € (1243.19 kn)

3. Mugler Alien

Alien je jantarno drveni miris za žene, lansiran 2005. godine. Gornja nota je jasmin, srednja nota su drvene note i bazna nota je amber.

Alien, 60 ml, cijena je 93 € (700.72 kn)

4. Maison Francis Kurkdjian, Baccarat Rouges 540

Baccarat Rouge 540 je cvjetni miris jantara za žene i muškarce, lansiran 2015. godine. Gornje note su šafran i jasmin, srednje note su amber drvo i amber gris, bazne note su smola jele i cedar.

Baccarat Rouge 540, 70 ml, cijena je 239 € (1800.75 kn)

5. YSL Libre Intense

Libre Intense je jantarni fougere miris za žene, lansiran je 2020. Gornje note su lavanda, mandarina i bergamot. Srednje note su lavanda, cvijet tuniske naranče, jasmin sambac i orhideja, bazne note su vanilija s Madagaskara, mahune tonke, ambra i vetiver.

Libre Intense, 50 ml, cijena je 117.70 € (886.83 kn)

Najbolji muški parfemi svih vremena

1. Dior Homme Intense 2011

Dior Homme Intense 2011 je drveni, cvjetni i mošusni miris za muškarce. Gornja nota je lavanda, srednje note su iris, ambrette (mošusni sljez) i kruška, bazne note su kedar iz Virginije i vetiver.

Dior Homme, 50 ml, cijena je 64.95 € (489.37 kn)

2. Bleu de Chanel Eau de Parfum, Chanel 

Bleu de Chanel Eau de Parfum je drveni aromatični miris za muškarce. Gornje note su grejpfrut, limun, menta, ružičasti papar, bergamot, aldehidi i korijander. Srednje note su đumbir, muškatni oraščić, jasmin i dinja, bazne note su tamjan, ćilibar, kedar, sandalovina, pačuli, ćilibar i labdanum.

Bleu de Chanel, 50 ml, cijena je 94 € (708.24 kn)

3. Terre d'Hermes, Hermès 

Terre d'Hermes je drveni začinski miris za muškarce. Gornje note su naranča i grejp. Srednje note su biber, pelargonija i kremen. Bazne note su vetiver, cedar, pačuli i benzoin. Ovaj parfem je dobitnik nagrade FiFi Award Fragrance Of The Year Men`s Luxe 2007.

Terre d’Hermès, 75 ml, cijena je 121 € (911.69 kn)

4. Acqua di Giò Profumo, Giorgio Armani 

Acqua di Giò Profumo je aromatični vodeni miris za muškarce, predstavljen 2015. Gornje note su morske note i bergamot, srednje note su ružmarin, kadulja i geranium, bazne note su tamjan i pačuli.

Acqua di Giò Profumo, 75 ml, cijena je 105 € (791.14 kn)

5. Dior Homme Parfum, Dior 

Dior Homme Parfum je kožni miris za muškarce. Gornje note su toskanski iris i talijanska naranča. Srednje note su koža i ruža, bazne note su sandalovina, ambrette (mošusni sljez), agar drvo i cedar.

Dior Homme, 50 ml, cijena je 82 € (617.84 kn)

Najnoviji popis na stranici Fragrantica za najbolje ženske parfeme svih vremena možete vidjeti ovdje, a muške ovdje

Pročitajte više