Izazvala burne reakcije: Prošlogodišnja reklama Calvina Kleina postala viralna

Foto: calvinklein.com.au

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLOGODIŠNJA reklamna kampanja Calvina Kleina koja prikazuje transrodnog muškarca koji pozira u sportskom grudnjaku izazvala je burne reakcije nakon što je ovaj tjedan postala viralna na Twitteru.

Na promotivnim fotografijama koje je podijelio brend, koji je već dugo poznat po svojim seksi kampanjama i oglasima koji prikazuju modele u toplesu, može se vidjeti Bappie Kortram kako nosi traperice i sportski grudnjak, prenosi Daily Mail.

Oglas, koji je isprva podijeljen kao dio kampanje Calvin Klein Pride 2022., postao je viralan ovaj tjedan nakon što ga je dr. Anastasia Maria Loupis ponovno objavila na Twitteru i objavila: "Calvin Klein želi bankrotirati."

Radi se o fotografijama iz prošlogodišnje kampanje koje su ponovno postale aktualne

Fotke s tog snimanja još uvijek se koriste na britanskoj i australskoj web stranici Calvina Kleina. Ostali korisnici ostali su zaprepašteni reklamom, a jedan je napisao: "Odvratno, a ja volim Calvin Klein traperice. Ovo uopće nije dobra reklama za njihovu odjeću. Prestanite se pokoravati svim tim zahtjevima jer će to dugoročno samo naštetiti vašem brendu."

"Ne, hvala, Calvin Klein, uživajte uz Bud Light!", "Ovo ne može biti legitimno. Želim se probuditi iz ove noćne more", "Daleko od njihovih haute couture reklama", "U svom pokušaju da umire malenu manjinu, oni otuđuju ogromnu većinu", neki su od ostalih negativnih komentara.

Međutim, drugi su branili oglas, a jedan je komentirao da je to "prvi put da se osjeća kao model Calvina Kleina". Bappie je podijelio objavu prošle godine kada su fotografije prvi put snimljene, otkrivajući koliko je sretan što ga je predstavio poznati brend.

Ovo nije prvi put da Calvin Klein svojim oglasima uzburka javnost

Prošle godine u petom mjesecu brend je objavio kampanju kao dio globalne kampanje za Majčin dan koja je prikazala trudnog transrodnog muškarca. Brazilski par Roberto Bete, transrodni muškarac u trudnoći, i partnerica Erica Feeha, predstavljeni su u, kako je Calvin Klein rekao, kampanji koja u prvi plan stavlja stvarnost novih obitelji.

Još od 1980., kada je Calvin Klein kritiziran zbog reklame koja prikazuje tinejdžericu Brooke Shields u super uskim trapericama, tvrtka nastavlja redovito poticati rasprave i razgovore. Njezina poznata rečenica u reklami: "Želiš znati što stoji između mene i mojih Calvina? Ništa", bila je u to vrijeme seksualno sugestivna i čak zabranjena u nekoliko zemalja.

Pročitajte više