Je li CEO Nothinga upravo pokazao novi telefon s akcijskom tipkom?

Foto: Shutterstock/X

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLO je gotovo godinu dana otkako je Nothing predstavio Nothing Phone 2, pa mnogi s nestrpljenjem iščekuju vijesti o skorom lansiranju Nothing Phonea 3. Nedavno je Carl Pei, izvršni direktor tvrtke Nothing, na Twitteru objavio niz fotografija koje pokazuju nadogradnje korisničkog sučelja Nothing OS-a.

No, neki su uočili da bi telefon prikazan na Peiovim fotografijama mogao biti upravo Nothing Phone 3. Naime, Phone 1, Phone 2 i noviji Phone 2a karakteriziraju tri tipke - dvije za regulaciju glasnoće na lijevoj strani i tipka za uključivanje na desnoj. Međutim, telefon na Peiovim fotografijama odlikuje dodatna tipka na desnoj strani, smještena odmah ispod tipke za uključivanje.

Svrha nove tipke još nije poznata, ali postoje nagađanja o njezinoj funkciji. Prema Tom's Guideu, jedna od teorija je da će ta tipka biti prilagodljiva slično akcijskoj tipki na iPhoneu 15. To znači da bi korisnici mogli sami odrediti što će raditi.

Tipka za pokretanje ChatGPT-ja?

Prema drugoj teoriji, ova tipka mogla bi služiti za aktiviranje ChatGPT-ja na telefonu. Tvrtka Nothing nedavno je predstavila novu generaciju slušalica koje su integrirane s ChatGPT-jem. Zahvaljujući novoj funkciji, korisnici koji imaju najnoviju verziju Nothing OS-a mogu jednostavno pritisnuti i držati dio slušalica gdje se nalazi gumb kako bi mogli razgovarati direktno s aplikacijom ChatGPT.

Portal Android Authority ističe da je prisutnost nove tipke na telefonu posebno zanimljiva, osobito zbog glasina o Appleovoj nadolazećoj seriji iPhone 16. Pretpostavlja se da će Apple na svojim novim modelima uvesti sličnu tipku, smještenu odmah ispod tipke za uključivanje.

U slučaju Applea, očekuje se da će ova nova tipka imati više funkcija, moguće je da će služiti kao tipka za aktiviranje kamere ili njezino brzo pokretanje. Također se raspravlja o tome da će ta tipka omogućavati i druge prilagođene radnje koje bi mogle biti povezane s AI značajkama u nadolazećem ažuriranju iOS-a.

Što se tiče nadolazećeg Nothing Phonea 3, još uvijek su informacije prilično oskudne. No, očekuje se da će uređaj sadržavati snažan čip Snapdragon serije 8, poboljšanja u vezi s Glyph LED svjetlima te općenito unaprijeđeno korisničko iskustvo.

Pročitajte više