"Jedva čekam isprobati ga": Američka tvrtka predstavila inovativni stalak za iPhone

Foto: belkin.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KREATORIMA sadržaja potrebna je raznolika oprema kako bi mogli što efikasnije raditi, a tvrtka Belkin je nedavno predstavila svoj Auto-Tracking Stand Pro, MagSafe kompatibilni stalak koji iPhone pretvara u pravu kameru za snimanje, a iz brenda kažu da je ovaj proizvod jedinstven u njihovoj ponudi. Po čemu je zapravo ovaj stalak zanimljiv?

Stalak je namijenjen korisnicima iPhonea

Kad se poveže s iPhoneom, ovaj stalak počinje koristiti Appleov vlastiti algoritam za praćenje i praćenje subjekata unutar kadra kamere iPhonea. Čini to uz pomoć DockKit-a, Appleovim frameom za povezivanje podržane opreme. Auto-Tracking Stand Pro je prvi proizvod na tržištu koji ovako radi. Osim standardne kamere iPhonea, podržava i neke druge aplikacije.

Belkin je inače kalifornijska tvrtka, a s Appleom surađuju još od ranih 1980-ih, piše Hypebeast. Krenuli su s kablovima koji su povezivali Apple računala s printerima drugih brendova. 

"Tako inovativno, jedva čekam isprobati ga", "Moram probati ovo", "Volim ovo" i "Hoće li biti verzije za Android mobitele, uključujući Google Pixel?" tek su neki od komentara na Instagram objave brenda.

Auto-Tracking Stand Pro tvrdi da će iskoristiti kamere iPhonea najnovije generacije, odnosno s iPhone 12 i novijima, te barem iOS-om 17. Nudi i opcije praćenja lica, tijela i pokreta s 360 stupnjeva rotacije i 90 stupnjeva nagiba. Stalak se aktivira jednim gumbom i može raditi na vlastitoj bateriji s do pet sati snage ili se uključiti u zidnu utičnicu.

Ako je baterija na iPhoneu pri kraju, Auto-Tracking Stand Pro ima brzo bežično punjenje od 15 W. U kutiji ćete pronaći USB-C kabel od 30 W. Stalak će u prodaju biti pušten krajem veljače po cijeni od otprilike 180 američkih dolara (165.28 eura).

Pročitajte više