Kako miriše Taylor Swift? Ovo su parfemi koje pjevačica najviše voli

Foto: Profimedia/Promo/sephora.fr/tomford.com/oakcha.com/sunnamusk.com/dm.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDNA od najpoznatijih i najuspješnijih glazbenih zvijezda današnjice je Taylor Swift, stoga ne čudi priličan interes za sve što ona radi, nosi ili - kako miriše. Za to je potrebno vratiti se u otprilike 2010. godinu i prisjetiti se intervjua koji je imala s Davidom Lettermanom. 

>> Svi pričaju o ogrlici koju je Taylor Swift nosila na Grammyjima: "Savršeno"

On je naime primijetio da miriše kao "skupo drvo", a iako se ne zna koji je točno miris nosila te večeri, poznato je da Taylor naginje toplim i začinskim mirisima, piše Harpers Bazaar. Prema nekim fanovima, Taylor Swift voli nositi miris Toma Forda Santal Blush. Što bi po notama išlo ruku pod ruku s opaskom Lettermana. Naime, radi se o jantarno drvenom mirisu.

No i jedna scena iz njezinog Netflixovog dokumentarca Miss Americana iz 2020. prikazuje isječak u kojem se Swift nalazi iza pozornice na turneji Reputationa, a među ostalim stvarima s turneje nalazila se i bočica Santal Blusha. 

Tom Ford Santal Blush, Sephora, od 157 eura

Još jedan miris iste marke spominje se kao jedan od Taylorinih prepoznatljivih parfema, a radi se o Tobacco Vanille. To je sofisticirani slatkasti miris. Neki, pak, tvrde da je dugogodišnji obožavatelj cvjetnog mirisa Viktora & Rolfa Flowerbomb. 

Tom Ford Tobacco Vanille, Lookfantastic, 30 ml, 151.45 eura
Viktor&Rolf Flowerbomb, Sephora, od 93 eura

Imala je i vlastite parfeme napravljene u suradnji s Elizabeth Arden

No Taylor je voljela nositi i vlastite mirise, koje je napravila u suradnji s Elizabeth Arden. Parfemi su lansirani između 2011. i 2014. i to redom - Wonderstruck, Wonderstruck Enchanted, Taylor, Made of Starlight i Incredible Things. Nažalost, svi su u međuvremenu ukinuti. 

No mnogi tvrde da su našli dupliće za te mirise. Izdvojili smo neke od njih ispod. TikTok influencer za mirise Paul Fino izdvojio je neke dupliće Wonderstrucka - Lost in Ink marke Oakcha za Wonderstruck i Night Illusion marke Sunnamusk za Wonderstruck Enchanted. 

Okacha Lost in Ink, 50 ml, 47.95 dolara (43.63 eura)
Sunnamusk London Night Illusion, 50 ml, 65 funti (76.12 eura)

Parfem Taylor, kojeg je ona opisala kao slatkog i sofisticiranog, miješao je cvjetne i citrusne note poput latica ličija, mandarine i magnolije, s drvenastim notama u bazi. Burberry for Women mu je vrlo sličan. 

Burberry for women, edp, dm, 30 ml, 25.90 eura

Što se tiče parfema Made of Starlight, vrlo slične note sadrži For Her miris marke Narciso Rodriguez. 

Narcisco Rodriguez For Her, Sephora, od 25 eura

Iako je Taylor tijekom godina mijenjala svoje mirise i prebacivala se s cvjetnih na mošusne note, dosljedno je održavala svoj glazbeni uspjeh, ali i bočicu Santal Blusha. 

Pročitajte više