Kakve mirise vole muškarci i kako osigurati da traje cijeli dan?

Foto: Shutterstock/acquadiparma.com/hr.loccitane.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NOŠENJE mirisa oblik je izražavanja osobnosti, a pronalaženje svoje prepoznatljive mirisne note može vam ojačati samopouzdanje. Kad birate parfem, usredotočite se na to kako želite predstaviti sami sebe. No odabir mirisa tek je prvi korak. Trebate ga znati dobro nanijeti. Evo kako odabrati najbolji miris za vas i osigurati mu dugotrajnost.

Parfem odaberite bez puno razmišljanja

Thierry Wasser, majstor parfema iz Guerlaina, ističe da je izgradnja kolekcije mirisa osobna stvar te savjetuje da uvijek testirate parfem koji vam se svidi: “Parfem je emocionalan odabir, a ne intelektualni. Najbolje je osobno odabrati ga. Potpuno ga doživite - kako boca izgleda, kako vam pristaje u ruci i, naravno, koliko miris traje na vašoj koži.”

S njime se slaže Frank Voelkl, vodeći parfumer u tvrtki Firmenich. Za Byrdie savjetuje da dođete do testera kako biste mogli dobro procijeniti odgovara li vam miris: “Važno je nositi miris na koži jer se mirisi kod svakoga razvijaju različito.”

Iako su mirisi osobni izbor, popularnost određenih mirisa može vam biti polazna točka u potrazi. Primjerice, muškarci sve više vole citrusne note i gurmanske elemente u mirisima, a popularan je i mošus, kao i drvenaste note.

Kolonjska voda, Acqua di parma, od 110 eura
Eau de Cedrat toaletna voda, L'Occitane, 63.40 eura

Nanesite ga na prokrvljene točke tijela

"Nema stvarnih pravila o tome kako nanositi miris", kaže nam Wasser. "Sve dok vam se primjena čini ugodnom i sam parfem ne ostavlja tragove na odjeći, raspršujte ih kako želite.”

Bez obzira na to, miris će se najbolje osjetiti ako ga nanesete na točke svojeg tijela koje imaju veći protok krvi. To su područja poput vrata, koljena, zapešća i iza ušiju. To su najtoplije točke na vašem tijelu, zahvaljujući čemu će miris imati snažniji učinak.

Puno važnija od nanošenja je pohrana parfema jer ćete mu tako osigurati dugotrajnost. Wasser i Voelkl predlažu da svoju kolonjsku vodu ili parfem pohranite na hladno, tamno mjesto kako biste osigurali da miris ostane svjež jer toplina i svjetlost mogu loše utjecati na sastav.

>> Želite parfem koji traje cijeli dan? Ovo su najdugotrajniji muški mirisi

Jednostavnim koracima do dugotrajnog mirisa

Iako je trajanje mirisa varijabilno od osobe do osobe, kao i ovisno o okolini, postoje određene smjernice uz koje će duže trajati. Za početak, dobro hidratizirana koža bolje zadržava miris od suhe, stoga nahranite svoju kožu prije nego na nju nanesete parfem.

Miris možete raspršiti i na kosu, no imajte na umu da većina mirisa nije stvorena za kosu, stoga ju može isušiti. Ovu je opciju bolje koristiti rijetko ili, ako vam je draga, opredijelite se za parfem za kosu.

Mirisi duže traju na odjeći nego na koži, stoga Voelkl savjetuje nanošenje mirisa i na kožu i na odjeću.

Pročitajte više