"Koliko je očajna?": Kim Kardashian prodaje "prljavu" Birkin torbu za 70.000 dolara

Foto: EPA/kardashiankloset.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OBOŽAVATELJI su žestoko kritizirali Kim Kardashian zato što prodaje svoju "prljavu" Hermès torbicu za 70.000 dolara (64.824.55 eura) na obiteljskoj web-stranici za preprodaju Kardashian Kloset. Rijetka siva mat Birkin torba od aligatora opisana je kao u "dobrom stanju".

Međutim, u opisu torbice na web-stranici navedeno je da postoje "manje promjene boje na ručkama i donjim uglovima, kao i sitne ogrebotine na metalnim dijelovima".

U opisu je istaknuto da torba ne uključuje CITES certifikat - dokument nužan za putovanje s torbom ili dodatkom izrađenim od egzotične kože, kao što je aligatorova.

Obožavatelji na Redditu izrazili su zbunjenost zbog visoke cijene po kojoj Kim prodaje torbu, posebno s obzirom na to da su ručke očito promijenile boju.

Kim selling an old Birkin bag for 70k.
byu/Jaesa10 inKUWTK

"Zašto je toliko očajna? I zašto nitko ne primjećuje koliko je čudno da ovi milijarderi prodaju svoju rabljenu odjeću?" napisao je jedan korisnik.

"70 tisuća za prljavu torbu, zaista?!" dodao je drugi.

"Rubovi su istrošeni i malo pohabani, a promijenila je boju od šminke ili sunca. Svaka osoba koja to kupi od njih je glupan, nisu se ni potrudili da to obnove ili pravilno skladište. Je li ovo uopće pravi komad? Stvarno nemaju nikakvog srama!", pisali su još neki.

Birkin 30

Ovo možda i nije najgora ponuda

Kim je također na prodaju stavila još dvije birkinice, zajedno s nekoliko Louis Vuitton torbi i predmetima od Chanela. Međutim, cijena od 70 tisuća dolara možda i nije najgora ponuda, budući da se slične torbe u novom stanju mogu pronaći za 120.000 dolara (111.127.80 eura).

Osnivačica Skimsa poznata je po svojoj strasti prema Birkin torbicama. Prošlog ljeta na nogometnu utakmicu u Japanu donijela je "najskuplju torbu na svijetu" - Hermès Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin torbu.

Pročitajte više