Igrači Tekkena oštro o mikrotransakcijama: "Nitko nam nije rekao"

Foto: store.steampowered.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON što je izašao Tekken 8, igrači su masovno izražavali svoje nezadovoljstvo planiranim mikrotransakcijama. Prije nekoliko dana planirani Tekken Shop i službeno se pojavio u igri. U pitanju je trgovina unutar igre koja nudi nove DLC kostime i odjeću, a plaćanje će biti moguće samo mikrotransakcijskim valutama.

"Ne možeš ovo opravdati"

Igrači su kritizirali Bandai Namco zbog dodavanja mikrotransakcija uz već postojeću cijenu igre od 70 dolara, a dodatno ih ljuti činjenica da su mikrotransakcije dodane nakon što su recenzije za Tekken 8 već bile dostupne. Neki su optužili developere da tako žele izbjeći negativne recenzije igre.

Kratko nakon izvorne najave kreativni direktor serijala Tekken Katsuhiro Harada na Twitteru/X-u obratio se igraču koji se žalio na novi Tekken Shop. Harada pokušava objasniti kako se moderni razvoj igara promijenio posljednjih godina, čak i u usporedbi s vremenom objave Tekkena 7, odnosno ožujkom 2015. godine.

"U prošlosti nije bilo toliko specifikacija, a igre nisu bile online. Plus, nisu imale tako visoku rezoluciju niti su bile HD. Danas mnogi žele da igra dobro radi i da dugo bude podržana. No kontinuirano ažuriranje igre košta", pojasnio je. "Ekonomska situacija i sve se mijenja. Ako ništa ne radimo, igra će prestati raditi za nekoliko mjeseci", dodao je.

Oštri odgovori na njegov tvit nisu izostali: "Ne možeš ovo opravdati uz primjer igara kao što je Baldur's Gate", "Naš je problem što nam nitko nije rekao za trgovinu do mjesec dana nakon što je igra puštena", "Razumijem, ali mislim da su igrači htjeli znati za trgovinu od početka", "Ali čekali ste recenzije prije nego što ste najavili trgovinu".

Pročitajte više