Ljudi raspravljaju o tome što više ne kupuju zbog previsokih cijena: "Nove telefone"

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TIKTOKER AJ pokrenuo je viralnu raspravu na ovoj platformi postavivši pitanje: "Što ste prestali kupovati jer je postalo preskupo?" Video je u nekoliko dana prikupio preko 700 tisuća pregleda i izazvao brojne reakcije i komentare.

@ajintheafternoon #fypシ #fyp #foryou #fypage #foryourpage #foryoupage #stitch #stitchthis #soundoff #radio ♬ original sound - A.J.

"Otprilike četvrtinu namirnica koje sam prije kupovao", "Ulaznice za koncerte i sportska događanja", "Hranu i odjeću. Nisam bio ni kod zubara godinama", "Nove telefone", "Pretplate poput Netflixa i Hulua", "Grožđe, jer je preskupo", "Prestala sam ići na manikuru, pedikuru i depilaciju. Više ne bojim kosu, ne kupujem ulaznice za koncerte ili sportska događanja niti idem u kino", "Meso", "Nezdravu hranu", "Sve osim osnovnih potrepština", "Maslinovo ulje", "Sve, mogu si priuštiti samo zrak", "Nekretninu", "Piletinu", "Prestao sam ići u restorane", "Žitarice", neki su od komentara.

Doduše, našlo se i nekoliko osoba koje su istaknule da nisu ništa prestale kupovati. "Ništa, kupujem što god poželim", "Ništa", kažu oni. 

"Deterdžent za pranje rublja"

Jedan stitch video privukao je više pažnje od originalnog. U njemu se tiktokerica Kristen osvrnula na upit AJ-a, otkrivši da je prestala kupovati deterdžent za odjeću. Naime, njezin suprug dobio je od Amiša recept za izradu vlastitog deterdženta, koji su zatim sami napravili. Njezin video je u samo jednom danu zabilježio preko 1.8 milijuna pregleda.

@thatcrazygirlmom4 #stitch with @A.J. Laundry detergent was a big one for us! #savingmoney #diy #cheap #hack ♬ original sound - Kristen

Kristen navodi da su udvostručili recept i napunili jedan veći plastični spremnik praškom za pranje veša. Istaknula je da im deterdžent koji su sami napravili traje gotovo godinu dana, unatoč tome što je u obitelji njih šestero.

Što vi kažete - jeste li se i vi odrekli nečega jer je postalo preskupo? Pišite nam u komentarima. 

Pročitajte više