Mladi domaći dizajner tek je pokrenuo vlastiti brend, a već je rasprodao prve torbe

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ENTONI PUŽAR, 22-godišnji dizajner iz Zagreba, u kolovozu ove godine pokrenuo je vlastiti brend YarnBaggz, a torbe koje je nedavno izbacio brzo su postale hit na Instagramu. Za sebe kaže da je odmalena bio zainteresiran za modu i da je uvijek bio "onaj klinac" koji se više družio s curama nego s dečkima.

Kaže da je uvijek volio govoriti svojim prijateljicama što im dobro stoji, a što ne i da ga je to dovelo do njegovog današnjeg zanimanja dizajnera torbica. Izrađuje ih od vune, a dolaze u više boja - cinnamon, siva, bijela, baby pink, crna i ljubičasta. 

Uniseks torbe izrađene su od vune, a dolaze u nekoliko boja

Ove torbe unikatnog izgleda privukle su pažnju mnogih te su se u kratkom roku rasprodali svi komadi izrađeni povodom lansiranja. Porazgovarali smo s Entonijem o brendu, planovima za dalje i samim torbama. 

Na početku razgovora istaknuo je da ne bi želio torbe svrstati u muški ili ženski rod jer smatra da odjeća ne bi trebala biti tako podijeljena. "Svi komadi koje budem dizajnirao bit će unisex. Vjerujem da se urbanistički i minimalistički dizajn torbica može savršeno uklopiti u bilo kakvu kombinaciju, bila riječ o muškoj ili ženskoj osobi", rekao je. 

Foto: @karlos_kole
Foto: @karlos_kole

"Naziv YarnBaggz nastao je kombinacijom dviju riječi - YARN, što označava posebnu vrstu guste vune korištene za izradu ovih torbica, i BAGGZ, što je preuzeto od engleske riječi 'bags'. Dodavanje slova 'g' i promjene zadnjeg slova iz 's' u 'z' tu je kako bi se postigao suvremeni i urbani dojam, prateći trenutne trendove streetstyle mode. Izgovara se 'jarnbegz'", pojasnio je. 

Torbice su u kratkom roku postale hit

S obzirom na to da je brend nastao prije otprilike mjesec dana, kaže da je izuzetno zadovoljan povratnom informacijom kupaca i reakcijom javnosti. "Trenutna statistika pokazuje više od 70.000 doseglih korisničkih računa na Instagram stranici, što je rast od 4810%. Zbog nagle potražnje su sve torbice trenutno rasprodane, ali ubrzo stiže nova vuna pa će obnova zaliha započeti već sredinom sljedećeg tjedna", rekao nam je. 

Foto: @karlos_kole
Foto: @karlos_kole
Foto: @karlos_kole

S obzirom na ovaj veliki odaziv, kaže da je posljednjih dana posvećen pletenju torbica. Također nam je otkrio da će torbice biti dostupne u više modela i da trenutno marljivo radi na konceptu dizajna kako bi osigurao da one budu što kvalitetnije i vizualno privlačnije. 

"Zasad je to jedini detalj koji mogu podijeliti s vama, no imam mnogo ideja, vizija i kreacija koje planiram provesti u djelo te ćete zasigurno o istima biti obaviješteni", rekao nam je o daljnjim planovima brenda. 

Izrađuju se po narudžbi, a Entoni ih samostalno plete

Zanimalo nas je i koliko je teško pokrenuti vlastiti modni brend u Hrvatskoj. 

"Zaista varira o različitim faktorima, a neki od njih su: upornost osobe, znanje, vještine i kvaliteta promocije uz samu mogućnost koju osoba ima za ulaganje. Smatram da je ključ uspjeha svakog brenda dobar marketing, koji često zahtijeva izdvajanje određenog budžeta. Također, vjera u sebe i u proizvod ili uslugu koju brend predstavlja igra veliku ulogu u lansiranju na tržište", rekao je. 

Foto: @karlos_kole
Foto: @karlos_kole

Trenutno se torbice ne mogu vidjeti uživo, već samo preko Instagram profila i webshopa pa nas je zanimalo hoće li se u skorijoj budućnosti možda naći i u nekoj fizičkoj trgovini. 

"Trenutačno pregovaram s dvije fizičke trgovine koje se nalaze na različitim lokacijama kako bismo olakšali prodaju torbica. Vjerujem da je iznimno važno da svaka osoba koja razmišlja o kupnji bilo kakvog proizvoda može vidjeti isti uživo i isprobati ga kako bi utvrdila odgovara li njezinim potrebama i željama", rekao je. 

Torbice se izrađuju po narudžbi, a Entoni ih samostalno plete u Zagrebu, u svom stanu, za koji kaže da je postao nalik malom studiju. Dodao je da trenutno pakira prve narudžbe s web stranice, a na torbicu se čeka 10 do 15 radnih dana. 

Sve dostupne torbice možete vidjeti na službenom Instagram profilu YarnBaggza ili na webshopu, a cijena jedne je 50 eura plus troškovi dostave. 

Pročitajte više