MoonSwatch kovčezi pojavili su se na aukciji. Traženi iznos značajno je premašen

Foto: omega.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJE dvije godine Swatch i Omega predstavili su svoj prvi MoonSwatch. Popularnost ovih satova još ne jenjava, a mnogi fanovi žude za skupljanjem setova. Tu su i nove varijacije koje izazivaju redove pred Swatchevim trgovinama na dan lansiranja, odnosno jedini dan kada ih se može kupiti.

>> MoonSwatch satovi bit će dostupni na aukciji. Ljudi pišu: Pojeftinjuje marku

Suradnja je do sada izrodila 11 satova, a nedavno je Swatch dao naslutiti da stiže i 12. s temom Snoopyja, ali do sada ni jedna marka nije dala više informacija. No, na stranu MoonSnoppy, nešto ranije ovoga mjeseca na aukcijskoj stranici Sotheby's pojavilo se 11 jedinstvenih kovčega Omega MoonSwatch, a svaki sadržava potpuni set Bioceramic satova.

Važno je napomenuti da modeli uključeni u svaki kovčeg dolaze iz poboljšane serije Mission to Moonshine Gold, što znači da svaki od njih ima sekundarnu kazaljku obloženu Omeginim 18K Moonshine Goldom.

Jedinstveni kovčezi

Svaka od Moonshine Gold kazaljki također otkriva posebne detalje, poput uzorka jagode za Mjesec jagode u srpnju, uzorka cvijeća za Mjesec cvijeta u svibnju, pa čak i dizajn lizalice koji prati sat Speedmaster CK2998 iz 1961. godine.

Kovčezi su također jedinstveni, svaki sadrži zlatni monokl s logotipom Omega x Swatch i jedinstveni novčić na koji je ugraviran troznamenkasti zrakoplovni kod prikazanog grada. Taj isti kod bit će ugraviran na bočnoj strani svih satova u kovčegu.

Trenutna ponuda za 11 kovčega značajno je premašila očekivani iznos

Kao što smo već pisali, aukcija će trajati od 12. do 24. veljače, a dostupna je globalno. U trenutku pisanja prijašnjeg teksta o ovoj aukciji nije bilo poznato od koje će cijene kretati ponude.

Sada je i to poznato pa je tako na stranici Sotheby'sa vidljivo da je procjena očekivane ponude za svaki kovčeg između 5000 i 10.000 švicarskih franaka (od oko 5245 eura do 10.490 eura), ali ona je premašena kod svakog seta. 

Trenutno, ukupne ponude za 11 kovčega iznose 394.000 švicarskih franaka (413.263,27 eura), što je značajan skok u odnosu na početnu procjenu od 110.000 švicarskih franaka (115.378,07 eura) kolektivno. Sav prihod od aukcije bit će proslijeđen Omeginom dugoročnom partneru Orbis Internationalu, koji se diljem svijeta bori protiv sljepoće i gubitka vida koji se mogu izbjeći.

Aukcija je dostupna globalno, a možete ju vidjeti ovdje

Pročitajte više