MSCHF je lansirao čizme slične Timberlandu, evo što su im odgovorili iz Timberlanda

Foto: mschf.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON što je MSCHF prošlog tjedna predstavio čizme inspirirane poznatim Timberlandovim modelom, čini se da su dva brenda pokrenula neobičnu komunikaciju putem društvenih mreža.

U subotu je službeni Instagram profil marke Timberland objavio sliku njihovih originalnih čizama s jednostavnim natpisom "Original".

Iako objava nije direktno spomenula drugi brend, MSCHF je u ponedjeljak objavio svoju verziju iste grafike. Na slici se pojavio njihov novi model 2×4, koji jasno oponaša dizajn Timberlandovih čizama.

Na slici 2×4 bio je natpis: "Također original." 

Dizajn podsjeća na originalne čizme iz 1970-ih

MSCHF, već poznat po dizajnu kao što je Big Red Boot, ranije je ovog mjeseca predstavio model 2×4. Ova čizma ima jedinstveni gornji dio s gumiranim potplatom.

MSCHF-ova verzija inspirirana Timberlandom, nazvana 2×4, bit će dostupna za kupnju od 19. ožujka. Njen dizajn podsjeća na originalne Timberlandove 6-inčne čizme iz 1970-ih, koje su poznate po visokokvalitetnoj vodootpornoj koži i čvrstoj konstrukciji.

Ovaj "incident" pokazuje kako pojava sličnih dizajna može pokrenuti kontroverze i rasprave o kopiranju. Neki smatraju da je MSCHF kopirao Timberlandov dizajn, dok drugi vjeruju da je to samo inspiracija ili interpretacija postojećeg stila. U konačnici, odluka ostaje na potrošačima da odluče kojoj će verziji dati prednost.

Pročitajte više