Na Redditu se povela rasprava o novim OnePlus telefonima i cijenama u EU: "Ludost"

Foto: oneplus.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ONEPLUS je ranije ovog tjedna lansirao svoje nove pametne telefone - 12 i 12R - globalno. Telefoni su stigli i na naše tržište, i to po cijenama od 729 eura za OnePlus 12R, dok je OnePlus 12 nešto skuplji i kreće s početnom cijenom od 979 eura, a redovna cijena skuplje verzije je 1149 eura.

No ovi uređaji su jeftiniji u nekim drugim zemljama, primjerice u Americi - OnePlus 12 kreće s cijenom od 899.99 dolara, a OnePlus 12 R s cijenom od 499.99 dolara - te su neki izrazili svoje nezadovoljstvo tom činjenicom. 

"Čini se da je tržište EU nepravedno tretirano lansiranjem OnePlus 12 telefona, koji se prodaje po cijeni od 949 eura u usporedbi s cijenom od 799 dolara u SAD-u za potpuno istu verziju od 12 + 256 GB. 949 eura jednako je 1030 dolara, što je prilično suluda razlika u cijeni od gotovo 30%! I da, uključujući maksimalnu poreznu stopu u SAD-u od 10% još uvijek rezultira razlikom od 150 dolara", požalio se jedan korisnik Reddita.

"To je suluda razlika u cijeni"

Uslijedili su brojni komentari. Prenosimo neke od njih. 

"1100 eura i nema mogućnosti staro za novo. Ponuda za EU je jako loša. I naravno, slušalice su trenutno rasprodane. Kupit ću S24 koji je jeftiniji od ovoga", napisao je jedan korisnik referirajući se na cijenu OnePlusa 12 u verziji 16 GB RAM-a i 512 GB pohrane. 

"Nemamo mogućnost staro za novo ni druge pogodnosti koje imaju na američkom tržištu. Dakle, očito ih ne zanima EU tržište", napisao je drugi. 

"Dugo sam čekao OnePlus 12 samo da bi me razočarala suludo visoka cijena ovdje u Švedskoj. 12.490 kr (1102.81 eura) za opciju od 16 GB RAM-a je apsurdno plus nema ponude zamjene stari telefon za novi i nema slušalica. Definitivno ću sada potražiti druge opcije iako sam ovoj tvrtki vjeran od početka. Jako tužno, popravi to OnePlus", napisao je treći. 

"Jebote. 1099 eura za 512 GB. Isuse. Naručio sam S24 Ultra za 950 i drago mi je što nisam čekao OnePlus 12. Što se ovdje dogodilo?" dodao je četvrti. 

"To je suluda razlika u cijeni. Obično se telefoni lansiraju po istoj nominalnoj cijeni, ali u različitim valutama (npr. 799 eur/799 dolara), što je još uvijek skuplje za EU, ali razumljivo. Ovo je ipak ludost", napisao je jedan korisnik Reddita. 

"Za to možete zahvaliti EU"

"Tražio sam novi telefon, čekao sva nova izdanja, OnePlus 12 mi je najdraži. Nakon što sam vidio cijenu od 950 eura, nema šanse da ga kupim. Mogu dobiti Pixel 8 Pro po potpuno istoj cijeni. Također sam upravo vidio recenziju na GSMAreni, kamere su pristojne, ali ni blizu najboljih. Sada ću samo pričekati globalnu cijenu Vivo X100 Pro, ako bude slična, odlučit ću se za njega", nadovezala se jedna osoba. 

"Za to možete zahvaliti EU. PDV je ono što doprinosi toj razlici u cijeni. Ista stvar se događa sa Samsungom i Appleom", zaključio je jedan korisnik. 

Pročitajte više