Ne radi vam samo jedan Air Pod? Evo što možete učiniti

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POMISAO da će se pokvariti samo jedna od dvije slušalice mnogima je noćna mora. Bez obzira jeste li primijetili slab signal u jednom Podu ili ste izgubili potpunu audiovezu, postoje neke brze stvari koje možete učiniti kako biste pokušali ponovno pokrenuti svoje AirPodse. Evo što možete pokušati prije nego ih odnesete na popravak ili zamijenite.

Provjerite, napunite i očistite svoje AirPodse

Prvo se uvjerite da problem nije povezan s baterijom koja uzrokuje rad samo jednog AirPoda. Najjednostavniji način da to provjerite je da otvorite poklopac kućišta AirPodsa blizu mobitela kako bi vam se prikazala obavijest o statusu baterije.

Također možete otići u Postavke na svom uređaju i kliknuti na ime svojih AirPodsa kako biste vidjeli status punjenja. U Postavkama provjerite i je li Bluetooth uključen te je li uređaj uredno povezan s oba AirPoda.

Za svaki slučaj prebrišite svoje AirPodse kako biste se uvjerili da nema prljavštine koja ometa konektorske pinove unutar kućišta ili mrežicu zvučnika, piše Tech Radar. Ako je sve u redu, ostavite bateriju da se puni, bez obzira na to što status kaže.

Isključite i ponovo pokrenite uređaj

Staro pravilo je da restartirate mobitel. To je uvijek dobra opcija jer, u ovom slučaju, to može pomoći u ponovnom uspostavljanju veze s AirPodsima. No prije nego što to napravite, u Postavkama prekinite vezu između mobitela i AirPodsa. Nakon toga ponovno pokrenite mobitel. Kad se mobitel uključi, nanovo uparite AirPodse s uređajem.

Resetirajte AirPods

Ako ni to ne pomogne, pokušajte resetirati AirPodse. U Postavkama na svojem mobitelu potražite ime svojih AirPodsa. Na dnu odaberite opciju "Zaboravi ovaj uređaj". Zatim ponovno povežite svoje AirPodse tako što ćete držati otvoren poklopac kućišta dok ne vidite opciju za povezivanje s njima na svom uređaju.

Slijedite upute na zaslonu i držite gumb za sparivanje na stražnjoj strani kućišta svojih AirPodsa otprilike 15 sekundi dok se uređaji ne povežu.

Ako nakon isprobavanja svih gore navedenih koraka vaš AirPod i dalje ne radi, vjerojatno je riječ o kvaru kakav nećete moći sami popraviti. Prije nego zamijenite svoje AirPodse novima, savjetujemo da ih odnesete u ovlašteni servis.

Pročitajte više