Nike predstavio dva nova modela tenisica za trčanje. Pogledajte fotke

Foto: nike.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NIKE je predstavio dva nova modela tenisica za trčanje koja će se pojaviti na policama trgovina tek iduće godine i to u svibnju. Radi se o tenisicama Nike Zegama 2 i Nike Pegasus Trail 5. Zegama 2 dizajnirane su za trkače na duge staze kojima je potrebna obuća koja će ih u tome poduprijeti, ponuditi amortizaciju i stabilnosti. Pegasus Trail 5 ima, pak, prilagodljiv dizajn, idealan i za cestu i za trail trčanje. 

Zegama 2

Nike je 2022. trkačima ponudio novo rješenje lansiranjem Nike Zegama modela. To su robusne tenisice s maksimalnim jastučićima koje su prvi put došle sa ZoomX pjenom. Tijekom posljednje dvije godine, Nike se udružio sa sportašima diljem svijeta, kao i s Vibramom, kako bi podigao pristajanje, funkciju i osjećaj ovog novog modela. 

Nike ističe da se ove tenisice mogu pohvaliti s najvećom kumulativnom kilometražom ikad testiranom na trošenje, s ukupno više od 56.000 kilometara tijekom razvoja. Dizajneri su zadržali sve što su trkači voljeli kod prvog Zegama modela, ali su napravili određena poboljšanja bez dodavanja nepotrebne težine. 

>> Kako su ružne tenisice iz crtića u pandemiji zavladale svijetom

Novo konstruirano lagano mrežasto gornjište osigurava da stopala trkača dobiju odgovarajuću količinu strukture, zadržavanja i podrške srednjeg dijela stopala za "zaključano" pristajanje bez ograničavanja fleksibilnosti. Novo gornjište također ima vamp podstavu za povećanje prozračnosti i drenaže.

Složeni međupotplat Nike ZoomX lagan je, osjetljiv i nudi trkačima pjenu s najvećim povratom energije pri trčanju, prema Nikeu. U ovom modelu ima malo više pjene ispod stopala. Tenisice su također nešto šire od prijašnjeg modela. 

Ove tenisice su privukle više pažnje od Pegasus Trail 5 modela. Neki su na društvenim mrežama, poput Instagrama, istaknuli da ih Nike Zegama tenisice podsjećaju na Hoka tenisice, dok su drugi rekli da im se sviđaju te da planiraju kupnju. "Dakle, Nike pravi Hoku", "Ove ću kupiti", "Jedva čekam", "Uzmite moj novac" neki su od komentara. 


Pegasus Trail 5

Tenisice Pegasus Trail 5 nude crossover dizajn od ceste do staze. Peta iteracija donosi poboljšanu izdržljivost i ažurirani dizajn međupotplata koji sadrži Nike ReactX - najnoviji odgovor tvrtke Nike Running za postizanje visokih performansi uz smanjenje utjecaja na okoliš.

Tu je i potpuno novi potplat All Terrain Compound (ATC) - guma visoke abrazije za povećanu trakciju. Novo konstruirano gornjište od mrežaste tkanine, nudi zonsku prozračnost gdje je najviše potrebna i pojačanja kroz čvršću pletenu konstrukciju u zonama s velikim trošenjem (palac, srednji dio stopala).

Cijene oba ova modela za sada nisu poznate. No, cijena prvog modela Nike Zegama je 160 eura, a posljednjih Pegasus Trail 4 od 140 do 160 eura, tako da se očekuje slična cijena i za nove modele. No za točnu informaciju o cijeni ipak je najbolje pričekati i službeno lansiranje. 

Pročitajte više