Oduševile su nas staklenke s minijaturama zagrebačkih lokacija. Evo gdje ih kupiti

Foto: malizagreb.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

STAKLENKE s minijaturama starih zagrebačkih lokacija projekt su pod nazivom "Staklenke Malog Zagreba", iza kojeg stoji umjetnik i filmski redatelj Filip Filković Philatz.

Projekt je jedinstvena i maštovita umjetnička instalacija koja u minijaturnom obliku oživljava grad Zagreb. Crpi inspiraciju iz bogate povijesti i živahne kulture Zagreba, prikazujući raznoliku arhitekturu i znamenitosti grada, kao i njegove prirodne ljepote i umjetničku baštinu.

Projekt "Staklenke Malog Zagreba" planira se izlagati na raznim lokacijama diljem grada, pružajući posjetiteljima i domaćima priliku da dožive čari Zagreba na potpuno novi način.

Zagrebački sat i galanterija, cijena je 149 € (1122.64 kn)

"Projekt je nastao od toga da konstantno promatram neke uglove zgrada, rubnike, prostore pločnika na koje nitko ne gleda s takvom pažnjom. Shvatio sam da se tu krije cijeli niz mikroarhitektonskih situacija koje zapravo djeluju kao neki mali životni prostor", rekao je autor projekta Filip Filković Philatz.

Inicijalna serija minijatura sadrži zbirku od sedam minijaturnih zagrebačkih prizora. Nude i kreacije po narudžbi, ako imate dragu uspomenu ili omiljeno mjesto, možete im se javiti na projektmalizagreb@gmail.com. Više informacija možete vidjeti ovdje, a u nastavku smo izdvojili neke od staklenki.

Tržnica Dolac, cijena je 145 € (1092.5 kn)

Ova minijatura oživljava duh užurbane zagrebačke tržnice Dolac. Prepuno detalja i zamršenih likova, ovo djelo odražava živopisni ambijent najpoznatije gradske tržnice i sažima toplinu i prijateljstvo koje spaja zagrebačku zajednicu.

Narodni magazin, cijena je 159 € (1197.99 kn)

Ova minijatura u staklenci oživljava kultni trenutak u zagrebačkoj urbanoj tapiseriji, povijesnu robnu kuću NAMA.

Kula Lotrščak i uspinjača, cijena je 149 € (1122.64 kn)

Visoka i ponosna, Kula Lotrščak dominira ovim minijaturnim krajolikom.

Ostale staklenke možete vidjeti ovdje.

Pročitajte više