Ova uobičajena pogreška može uništiti vaš vrtni namještaj

Foto: Shutterstock/emmezeta.hr/bauhaus.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DANI će uskoro postati dulji i topliji, a mnogi vole iskoristiti lijepo vrijeme za boravak na otvorenom, bilo u prirodi, na balkonu, terasi ili u vrtu. Ovi potonji sretnici imaju puno više prostora za vanjski vrtni namještaj, u kojem mogu uživati tijekom toplijih mjeseci, ali na jednu stvar trebaju pripaziti.

Ali Wooldridge, suosnivačica luksuzne kompanije za vrtni namještaj Gardenesque, objašnjava da vlasnici kuća mogu oštetiti svoje komade vanjskog namještaja ako ih postave na određena područja - posebno na travnjak, prenosi Country Living

Ona savjetuje da se izbjegava postavljanje vrtnog namještaja na travu jer to može uzrokovati vlagu, plijesan i hrđu. Istaknula je da čak i visokokvalitetan namještaj neće izdržati dugotrajnu izloženost vodi i vlazi.

Idealno je vrtni namještaj postaviti na popločanu terasu ili neku drugu vanjsku podnu oblogu

Idealno je vrtni namještaj postaviti na popločanu terasu ili neku drugu vanjsku podnu oblogu. Naglasila je i da vrtni namještaj ne treba smještati ispod stabala. "Redovito ćete čistiti lišće i otpatke", rekla je Ali.

No ponekad se na vrtnom namještaju, bez obzira na njegovu poziciju, može pojaviti plijesan. Wooldridge predlaže čišćenje namještaja mješavinom tople vode i sapunice. Za čišćenje valja koristiti mekanu krpu ili spužvu. Također ističe da ako primijetite pukotinu ili oštećenje na namještaju, trebate odmah reagirati odgovarajućim proizvodom za popravak vanjskog namještaja.

U nastavku možete pronaći izbor vanjskih podnih obloga koje neće samo uljepšati vaš vrtni prostor već i pomoći u zaštiti namještaja.

Kompozitna podna daska Ciemny Braz 2200 x 140 x 20 mm, Emmezeta, 17.19 eura
Klik pločice, akacija, 30 x 30 x 2 cm, 5 kom., Bauhaus, 14.59 eura
Klik pločice, bor, 30 x 30 x 2.5 cm, 6 kom., Bauhaus, 29.95 eura

Pročitajte više