Pronašli smo značajno jeftiniju verziju popularnog parfema YSL Libre

Foto: yslbeautyus.com/douglas.hr/lerbolario.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LIBRE Eau de Parfum je odvažan i cvjetni parfem za žene, predstavljen 2019. godine, a kreirali su ga Anne Flipo i Carlos Benaim. Radi se o ženstvenom mirisu namijenjenom onima koji žive po vlastitim pravilima.

YSL je ovaj miris opisao kao onaj koji se temelji na muževnoj lavandi i ženstvenim, senzualnim, gorućim notama narančina cvijeta, a kao što mu i ime sugerira, predstavlja slobodu. Ovaj luksuzni miris nalazi se u jednako luksuznoj bočici, kojom dominira logotip brenda.

Miris je vrlo brzo postao jako popularan, što i ne čudi jer je zaista krasan, a i YSL redovito pogodi sa svojim parfemima. 

Yves Saint Laurent Eau de Parfum Libre, 50 ml, 809 kn (107.37 €)

U gornjim notama ovog mirisa su lavanda, mandarina, crni ribiz i petit grain, u srednjima se ponavlja lavanda, no tu su i cvijet naranče i jasmin. Bazne su mu note vanilija s Madagaskara, mošus, cedar i ambergris.

Povoljniji dupe

Miris je apsolutno predivan, ali dolazi uz visoku redovnu cijenu, pa tako 50 mililitara u pojedinim parfumerijama košta 809 kuna (107.37 €). 

No dobra vijest je da smo mu našli puno povoljniji dupe. Radi se o mirisu L'Erbolario Frangipani, čija je cijena 222 kune (29.46 €) za bočicu od 50 mililitara, što je 587 kuna manje nego YSL Libre. 

Parfem Frangipani, 50 ml, 222 kn (29.46 €)

Ovaj raskošni miris balansira note mandarine, bergamota i frangipanija sa senzualnim notama cedrovine i jantara. Baziran je na umirujućoj, slatkastoj noti cvijeta frangipani. Srednja cvjetna nota pojačana je citrusnim buketom mandarine i bergamota, dok dubina cedrovine i ambera daju toplinu njegovoj kompoziciji.

Bočica, koja je obojena s tisuću aspekata egzotičnog cvijeta, bilježi ljepotu ovog toplog i gostoljubivog mirisa.

Na stranici Fragrantica većina recenzenata rekla je da ih ovaj miris podsjeća na popularni YSL Libre, a drugi na koji ih podsjeća je Libre Intense. "Apsolutni dupe od Libre YSL", "Vrlo prenosiv, ugodan, lakša verzija Libre od YSL-a", neki su od komentara na Fragrantici. 

I sami smo pomirisali L'Erbolario Frangipani i možemo potvrditi da zaista svojim mirisom automatski podsjeti na YSL Libre. 

Pročitajte više