Ovaj startup izrađuje prijenosnu konzolu najizdržljivije baterije ikad

Foto: playtron.one

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJENOSNE igraće konzole oduvijek su popularne, a sve više tvrtki ih proizvodi. No, industrija još uvijek nije eksplodirala jer još uvijek ne postoji savršena prijenosna konzola. Startup Playtron se nada da će upravo to postići, a izvršni direktor tvrtke Kirt McMaster uvjeren je u njihovu svijetlu budućnost.

Najizdržljivija baterija do sada

Operativni sustav njihove konzole temeljen je na Linuxu, a pokreće igre namijenjene Windowsima. Trenutno je u alfa fazi testiranja, a iz Playtrona vjeruju da će se za godinu dana moći natjecati s Windowsom kao operativnim sustavom za prijenosne konzole.

Playtron ne gleda samo na prijenosne uređaje, piše The Verge. Želi da svako prijenosno računalo, tablet, mobitel, televizor i automobil barem djelomično postane i gaming uređaj. No, za početak je najvažnije imati konzolu koja je dovoljno snažna da može pokretati AAA igre duže od dva do tri sata.

Svoju konzolu planiraju lansirati za nekoliko godina, a za to vrijeme će obavještavati o novitetima putem svojih društvenih mreža.

Pročitajte više