Ovaj trik za iPhone pomoći će vam da više nikada ne pogriješite s pranjem rublja

Foto: Shutterstock/Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

RAZUMIJEVANJE različitih simbola na naljepnicama za pranje rublja često zna biti zbunjujuće. No sada vaš iPhone može obaviti taj posao umjesto vas.

@wtfaleisa

I love living in the future

♬ original sound - wtfaleisa

Nije potrebno preuzimati nikakvu aplikaciju

Ako posjedujete iPhone, ažuriranje na iOS 17 donosi tajnu ugrađenu značajku koja mijenja način na koji obavljate pranje rublja. Najbolja stvar u vezi s ovim je što nije potrebno preuzimati nikakvu aplikaciju, već jednostavno koristite kameru.

Ova funkcija se zove Visual Look Up i podržava iPhone SE 2. generacije i sve novije modele. Ova tehnologija već se koristi za prepoznavanje znamenitosti, biljaka pa čak i pasmina kućnih ljubimaca. No sada vam također može pomoći u dešifriranju dosadnih i zbunjujućih simbola za pranje rublja, sve to u nekoliko sekundi. 

Za korištenje ove značajke potrebno je imati iOS 17 ili noviji, a jezik na iPhone uređaju mora biti postavljen na engleski (ili francuski, njemački, talijanski, japanski i španjolski).

1. Najprije otvorite aplikaciju Kamera i fotografirajte etiketu za pranje rublja ili upute za pranje rublja.

2. Sada otvorite aplikaciju Fotografije, pronađite fotografiju koju ste snimili i dodirnite gumb 'i' pri dnu. Trebali biste vidjeti da je ono što je obično tipka za informacije sada perilica rublja okružena zvjezdicama. To znači da je Visual Look Up nešto otkrio. Ako ovo ne vidite, ponovno snimite fotografiju.

3. Dodirnite Potraži održavanje rublja.

4. Pogledajte upute za njegu rublja koje su preuzete s interneta. 

Pročitajte više