Ove proizvode za njegu kože su odobrili dermatolozi

Foto: dm.hr/eljekarna24.hr/fabuspot.com/lijepa.hr/neutrogena.co.uk

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZDRAVA, blistava koža obično se oslanja na dobru i uravnoteženu dnevnu rutinu njege kože. Bez obzira na to jeste li tek početnik ili ste iskusni ljubitelj njege kože, potrebno je vrijeme da se solidna rutina usavrši, osobito kada učinkovitost određenih proizvoda ovisi o vašem tipu kože i razinama tolerancije, među mnogim drugim čimbenicima.

Četiri dermatologa su za Select otkrila svoje omiljene proizvode za jutarnju i večernju rutinu njege kože.

Jutarnja rutina

CeraVe Hidratantna emulzija, cijena je 19.90 € (149.94 kn)

Super sredstvo za pranje lica ujutro je Cerave Hydrating Facial Cleanser, koje može ukloniti šminku, prljavštinu i druge nečistoće, a istovremeno pruža do 24 sata hidratacije. Sadrži hijaluronsku kiselinu, ceramide i glicerin za hidrataciju kože i izbjegavanje osjećaja zategnutosti ili suhoće. Također je bez mirisa i nije komedogen.

Neutrogena gel za čišćenje problematične kože, cijena je 9.30 € (70.07 kn)

Ovo sredstvo za pranje lica je za kožu sklonu aknama, može ukloniti prljavštinu, masnoću i bakterije, a ne sadrži ulje i nije komedogeno. Sadrži salicilnu kiselinu koja može pomoći u čišćenju pora i smirivanju akni.

Eucerin balzam za usne, cijena je 7.39 € (55.68 kn)

Aquaphor Lip Repair mast formulirana je s hidratantnim i umirujućim sastojcima poput esencije kamilice, shea maslaca i vitamina E.

Avene Couvrance kompaktna obojena krema, cijena je 26.38 € (198.76 kn)

Ova obojena kompaktna mineralna krema za sunčanje od Avenea nudi formulu kreme u prahu. Sadrži više od 3% željeznog oksida, količinu koja dokazano štiti od vidljivog i plavog svjetla, što znači da može spriječiti pogoršanje melazme i tamnih mrlja, rekla je dermatologinja Gabriela Soza.


Večernja rutina

Vaseline pure petroleum jelly original krema za suhu kožu, cijena je 2.91 € (21.93 kn)

Dermatologinja Erum Ilyas je rekla da noću koristi vazelin za uklanjanje teške šminke s lica i oko očiju. "Hidrofoban je i uklanja sve proizvode sigurno, nježno i bez iritacije moje kože", rekla je.

La Roche Posay Lipikar Baume AP+ umirujući balzam za tijelo, cijena je 25.20 € (189.87 kn)

Dermatologinja Erum Ilyas je rekla da zimi za tijelo koristi hidratantnu kremu La Roche-Posay Lipikar. Formuliran je s niacinamidom, shea maslacem i glicerinom za hidrataciju i umirivanje izrazito suhe kože.

Origins retekturirajuća maska ​​s ružičastom glinom, cijena je 32 € (241.10 kn)

Ova maska od Originsa može izvući nečistoće i nježno napraviti piling kože. Međutim, dermatologinja Ilyas je rekla da masku od gline u svojoj večernjoj rutini koristi samo jednom tjedno jer "prečesto korištenje može biti previše iritirajuće za kožu".

Bioderma micelarna voda, cijena je 20.18 € (152.05 kn)

Biodermina micelarna voda Sensibio uklanja šminku s lica i očiju dok nježno čisti kožu od dnevne prljavštine. Formula je bez mirisa, ulja i alkohola.

Pročitajte više