Ovo je jedan od najprodavanijih muških parfema. Našli smo tri povoljnija duplića

Foto: creedfragrances.co.uk/zara.com/montblanc.com/armafperfume.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POČETNICI u svijetu parfema, parfemskih i kolonjskih voda lako mogu previdjeti Creed. Mlađi kupci pak mogu ime Creed povezati s filmovima Michaela B. Jordana. Proizvođač mirisa Creed ima povijest dulju od 260 godina, a tada su izrađivali fino krojenu odjeću i tajne arome. 

"Jedinstvena priča započela je 1760. godine kada je par mirisnih kožnih rukavica isporučen kralju Georgeu III.", stoji o njihovoj povijesti na službenoj stranici. Kasnije su prestali proizvoditi mirisne rukavice i umjesto toga izbacili preko 200 mirisnih formula, ravnomjerno podijeljenih između muškaraca i žena.

Na vrhu svih njih nalazi se Aventus, najprodavanija parfemska voda za muškarce ovog brenda, koja je debitirala 2010. Od tada je miris stekao mnoštvo obožavatelja unatoč tome što je jedan od skupljih na tržištu.

Creed Aventus, 100 ml, 295 € (2222.68 kn)

Creed Aventus razvili su Olivier Creed, njegov sin Erwin i glavni parfumer Jean-Christophe Hérault, koji je izradio mirise za Comme des Garçons, Dolce & Gabbana i Mugler, između ostalih. Bio je naučnik majstora parfumera Pierrea Bourdona.

Muževni miris koji donosi neočekivan aspekt sočne voćne svježine

"Olivier Creed želio je novi muževni miris. Kuća Creed radila je s Pierreom Bourdonom, mojim mentorom, zato me Olivier kontaktirao", kaže Hérault za Gear Patrol. "Onog dana kada mi je predstavio svoj novi muški projekt, Olivier je nosio mošus na ruci. Vrlo složen i zanimljiv mošus. Tog dana smo odlučili da će ovaj mošus biti glavna točka ove nove avanture", dodao je.

Aventus u sebi, između ostalih, ima i note ananasa, jasmina, pačulija, vanilije, mošusa i jantara. Radi se o muževnom mirisu koji donosi neočekivan aspekt sočne voćne svježine. Creed Aventus je prilično skup, cijena mu se kreće od oko 200 eura naviše, ovisno o mililitraži bočice. Sukladno tome potražili smo povoljnije dupliće. 

Zara Vibrant Leather, 100 ml, 22.95 € (172.92 kn)

Vibrant Leather je drvenasta parfemska voda. Mirisna piramida otkriva citrusne note bergamota i limuna, bambusa, kože, pačulija i papirusa. Na stranici Fragrantica ispod ovog Zarinog mirisa kao prvi parfem na koje recenzente podsjeća stoji Creed Aventus sa 758 glasova. 

Armaf Club de Nuit Intense Man, 105 ml, 39.90 € (300.63 kn)

Club de Nuit Intense Man od Armafa je drveni začinski miris za muškarce koji je predstavljen 2015. Gornje note su limun, ananas, bergamot, crni ribizl i jabuka; srednje note su breza, jasmin i ruža, a bazne note su mošus, ambergris, pačuli i vanilija. 3631 osoba na stranici Fragrantica rekla je da je ovaj parfem podsjeća na Creed Aventus. 

Montblanc Explorer Eau de Parfum, 100ml, 82 € (617.83 kn)

Explorer od Montblanca je drveni aromatični miris za muškarce koji je lansiran 2019. godine. Gornje note su bergamot, ružičasti papar i muškatna kadulja; srednje note su haićanski vetiver i koža, a bazne note su Ambroxan, Akigalawood, list indonezijskog pačulija i mahuna kakaovca. Na Fragrantici 2149 ljudi kaže da ih podsjeća na Creed Aventus. 

Pročitajte više