Ovo su najbolji blenderi koje trenutno možete kupiti

Foto: kitchenaid.my/kitchenaid.hr/enzita.hr/nutribullet.com/amazon.co.uk/amazon.de/ amazon.com/vitamix.com/thebeast.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BLENDER je prilično zgodan kuhinjski uređaj koji se može koristiti za pripremu razne vrste hrane, od smoothieja do umaka, juha i drugih jela. Blenderi obično imaju različite brzine i postavke, omogućujući vam da prilagodite brzinu i miješanje prema potrebama. Mnogi blenderi također imaju dodatne funkcije poput drobljenja leda, mljevenja orašastih plodova ili pripreme tijesta.

No danas na tržištu postoji pregršt marki i ogroman izbor, pa može biti teško pronaći onaj koji će odgovarati vašim potrebama. Homes & Gardens sastavio je listu najboljih blendera nakon mjeseci testiranja. Uz pomoć kupljenih blendera radili su smoothieje, drobili orašaste plodove, pravili juhe i sl. 

"Neki su blenderi dovoljno kompaktni da ih možete pohraniti u kuhinjski ormarić između upotrebe, drugi modeli mogu komotno zbog svog izgleda biti na radnoj površini", napisali su. Prenosimo njihovu top listu najboljih blendera u 2023.  

Vitamix A3500 ASCENT blender - sveobuhvatno najbolji

Vitamix ASCENT A3500i blender inox, 1007.37 € (7590.03 kn)

S pet unaprijed postavljenih postavki pametni blender Vitamix A3500 Ascent serije ima vrhunsku tehnologiju. Također ima ručni kotačić koji može ići do deset različitih brzina, a vrč se jednostavno odvaja od baze, što znači da ga lako mogu koristiti i ljevaci i dešnjaci.

Nevjerojatno je snažan. Oštrice ne samo da miješaju već i kuhaju juhe i umake.

"Napravili smo nevjerojatnu vruću juhu od rajčice potpuno od nule koristeći desetominutni unaprijed podešeni način rada za juhu. Trebate znati da ne može skuhati čvršće sastojke poput krumpira ili mrkve, ali je dobra zamjena za ručni blender", ističe portal.

Uz blender dolaze knjiga recepata, vodič za brzi početak i unikatni štap za obradu. Vrč se ne može prati u perilici posuđa, ali ima način samočišćenja koji može završiti posao za samo 30 sekundi.

NutriBullet Pro 900 blender - najbolji bullet blender

Nutribullet Pro 900, 94.90 € (715.03 kn)

Dostupan u nizu boja i s raznim dodacima za ispijanje u pokretu ili kod kuće, blender NutriBullet Pro serije 900 savršen je za manje, pojedinačne porcije. Jednostavan je za rukovanje, a oblik metka savršen je za dohvat svega unutar šalice.

Blender dolazi s ručkom za odvrtanje i poklopcima za ispijanje. Sve osim samih oštrica može se prati u perilici posuđa, a dovoljno je jednostavno očistiti oštrice pod mlazom vode nakon što popijete piće.

Zwilling Enfinigy Power blender, 1.8 l - najbolji obiteljski blender

Zwilling Enfinigy Power blender, 1.8 l, 717.34 € (5404.79 kn)

Ovaj moćni blender ima veliki vrč od 1.8 litara, što ga čini odličnim izborom za obitelj. Pet načina rada su pulsiranje, smoothie, koktel, sladoled, drobljenje leda i čišćenje. 

Vrlo je moćan, s unaprijed postavljenim brzinama i načinima rada za pripremu pića, pa čak i umaka i dipova. Ako postane teško sve izmiješati, možete koristiti umetak za potiskivanje koji ulazi u vrh poklopca za sigurno miješanje. 

Beast blender + sustav hidratacije - najbolji osobni blender

Beast blender, 189.18 € (1425.38 kn)

Beast blender dolazi u potpunosti opremljen za pripremu pića. Tu su poklopac za nošenje, poklopac za miješanje koji se može ukloniti i umetak za difuzor koji se može koristiti za pripremu napitaka s dodatkom voća ili krastavca, ili čak ledenih čajeva.

Uklonjivi dijelovi također se mogu prati u perilici posuđa. Dizajniran za potpunu hidrataciju, Beast Blender + sustav hidratacije ima sigurno brtvljenje koje održava pića svježima do tjedan dana. Kontrole su minimalne, s jednim gumbom koji se automatski prilagođava kako bi se postigla željena konzistencija. 

KitchenAid K400 blender - blender s najboljim izgledom

KitchenAid K400 blender, 359 € (2704.88 kn)

Dostupan u širokoj paleti boja, KitchenAid K400 blender svojim izgledom privlači pažnju. Vrlo je moćan blender koji ne bježi od tvrdih sastojaka. Dolazi s velikom staklenkom od 1.4 litre koja je izrađena od robusnog i izuzetno debelog stakla.

Jedan kotačić na prednjoj strani omogućuje vam odabir postavki s pet brzina, tri podešena programa za pripremu napitaka (drobljenje leda, ledeni napici, frape) i ciklusa samočišćenja. Vrč se također može prati u perilici posuđa, kao i poklopac.

Ništa nije problem za ovaj blender: led se fino usitnjava, tvrdo voće i povrće se miješa u glatke napitke, a možete promućkati i suhe sastojke zahvaljujući snažnom motoru od 1200 W.

Ninja Professional blender s programima Auto-iQ - najbolja kombinacija blendera i procesora hrane

Ninja Professional s programima Auto-iQ, cijena na popustu je 148.13 € (116.08 kn)

Mnogi blenderi dolaze samo sa standardnim vrčem, a pribor se dodatno naplaćuje. Ako želite proširiti repertoar onoga što možete učiniti, razmislite o ovom blenderu. Uz njega dolaze posuda od 1.8 litara, vrč od 2.1 litre, šalica od 700 ml s poklopcem, Pro Extractor oštrica, naslagana oštrica, oštrica za sjeckanje, miješalica za tijesto, disk za rezanje i knjiga recepata.

Postoji pet programa Auto-IQ: blend, max blend, drobljenje, sjeckanje i pire. Izvan Auto-IQ programa postoje postavke Low, Medium, High i Pulse. Snažnim motorom Ninja Professional može lako drobiti led i miješati glatke smoothieje. Međutim, prilično je glasan. Svaki dio se može prati u perilici posuđa za jednostavno čišćenje.

KitchenAid K150 blender s tri brzine - najbolji blender za svakodnevnu upotrebu

KitchenAid K150, 339 € (2554.19 kn)

Ovaj blender ima tri brzine i veliki plastični vrč od 1.4 litre. Tri brzine su iznenađujuće snažne za veličinu motora te blender ima pulsni način rada za drobljenje leda.

Iako dolazi sa samo jednim vrčem, možete kupiti dodatne čaše, pa čak i sokovnike za citruse kako biste proširili funkcije svog KitchenAida K150. U poklopcu se nalazi umetak koji se može ukloniti i omogućiti dodavanje mlaza tekućine ili nekih dodatnih sastojaka u vaš smoothie ili juhu, a vrč se uvlači i izvlači iz podloge bez potrebe za zavrtanjem.

Vitamix E310 Explorian blender - premium blender najbolje vrijednosti

Vitamix E310 Explorian, 522.93 € (3940.02 kn)

Ovo je jedan od Vitamixovih osnovnih i nešto povoljnijih blendera. Ovaj moćni blender služi i kao aparat za pripremu juhe tako da možete napraviti ukusnu toplu juhu u vrču. Također je odličan za pripremu humusa. Ističe se pri drobljenju leda.

No stručnjaci napominju da nisu bili fanovi sigurnosnih značajki na ovom blenderu. "Oštrice možete pokretati bez poklopca, što bi moglo dovesti do nezgoda, a još uvijek je prilično skup za blender", napisali su.

Nutribullet Smart Touch - cjenovno pristupačniji blender

 Nutribullet Smart Touch Combo, 229.90 € (1732.18 kn), *Trenutno je samo combo verzija dostupna

Nutribullet Smart Touch najbolji je povoljniji blender koji se može trenutno kupiti, prema portalu. Ima jednostavno, svijetlo i jasno sučelje. Dobar je u obradi praškastih sastojaka kao što su proteini i kreatin te se njime mogu raditi smoothieji. Lako se čisti, ali je relativno glasan.

Smeg BLF01 50S blender - najbolji blender retro izgleda

Smeg blender, 249 € (1876.09 kn)

Ovaj blender dolazi u nizu boja, od crvene do baby plave, a sve dolaze s istim vrčem od tritana visoke kvalitete i bazom od tlačno lijevanog aluminija. Iako je izgled retro, izvedba je potpuno moderna.

Njime su stručnjaci napravili smoothieje, kremastu juhu i sl. No u vrču se ne preporučuje upotreba vrućih sastojaka, pa su morali pričekati da im se juha ohladi prije upotrebe. Ne mogu se svi dijelovi staviti u perilicu posuđa, ali vrč može. "Nije najbolji blender za svestranost, ali svakako pruža estetiku i ukusne rezultate", napisali su.

Pročitajte više