Parfemi od vanilije sve su traženiji. Ovo su mirisi koje morate imati

Foto: cultbeauty.com/sve.hr/amazon.de/dm.hr/fabuspot.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PARFEMI s notama vanilije su savršen izbor za jesen, a statistike bilježe porast njihove popularnosti. Prema izvješću LookFantastica, potražnja za parfemima s mirisom vanilije porasla je za čak 41% u usporedbi s prošlom godinom.

Postoji dobar razlog zbog kojeg je vanilija jedan od najpopularnijih sastojaka u parfemima. "Vanilija je izrazito prilagodljiv sastojak koji upotpunjuje razne mirisne note", rekla je Amy Christiansen, osnivačica parfema Sana Jardin, za časopis Marie Claire.

Aroma vanilije je prepoznatljiva i jedinstvena. Njen karakterističan miris je toplina, slatkoća i senzualnost. Miris vanilije često se opisuje kao "gurmanski" zbog svoje sličnosti s aromama kao što su karamela i tostirani bademi. Vanilija također ima blagu začinsku notu, koja je djelomično odgovorna za njenu dubinu i kompleksnost.

Postoji mnogo mirisa koji koriste vaniliju kao sastojak, a mi smo izdvojili neke od najljepših među njima.

Sana Jadin Vanilla Nomad, 50 ml, cijena je 107.30 € (808.45 kn)

Ako niste oduševljeni klasičnim mirisima vanilije, ovaj bi vam se mogao dopasti jer nema tipične slatkoće. To je rezultat pametnog dodavanja benzoina (smole), sandalovine i tamjana, što pruža intrigantan, začinski osjećaj.

Huda Beauty Kayali Vanilla 28 Eau de Parfum, 50 ml, cijena je 82.40 € (620.84 kn)

Huda Beauty Kayali je poznata po svojim snažnim i izražajnim mirisima, a ni ovaj s vanilijom nije iznimka.

Maison Margiela Replica Coffee Break Eau de Toilette, 30 ml, cijena je 62 € (467.14 kn)

U početnim notama dominiraju esencije papra, cvjetnih latica naranče i pačulija, dok se u dubokim notama ističu vanilija, cedrovina i vetiver pružajući glatku i opojnu transformaciju mirisa.

Women's Secret Body Mist Kiss Moments, 250 ml, cijena je 12.60 € (94.94 kn)

Kiss Moments mirisna vodica za tijelo je rezultat spoja senzualne vanilije i bogatog cvjetnog srca. Ovo je miris koji vas opčinjava jakim i prepoznatljivim karakterom.

The Body Shop Vanilla Body Mist, cijena je 28 € (210.97 kn)

Ovaj sprej za tijelo s notama vanilije je blag, slatkast i osvježavajući. Budući da je lagan, miris nije najizdržljiviji, ali je idealan za ponovno osvježavanje tijekom dana i može stajati u torbici.

Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum, 30 ml, cijena je 59.71 € (449.88 kn)

Mirisi s gurmanskim notama nisu svima po ukusu, naročito kad je u pitanju vanilija, ali ako spadate u tu grupu, onda će vam ovaj miris sigurno odgovarati. Iako se može činiti pomalo jednostavnim na početku, brzo se razvija u čarobnu kombinaciju citrusa i vanilije s cvjetnim akcentom. Štoviše, ovaj miris ima impresivnu postojanost.

Jo Malone Vetiver & Golden Vanilla Cologne Intense, 100 ml, cijena je 207.79 € (1565.59 kn)

U skladu s nazivom, ovaj parfem kombinira jednak udio zemljanog vetivera i umirujuće vanilije, što ga čini kompleksnijim u odnosu na tipične mirise od vanilije. 

Pročitajte više