Pitali smo vas koje ste brendove nosili u mladosti: "Išlo se u Trst samo po tu duksu"

Foto/Screenshot: Shutterstock/Facebook

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEDAVNO se na Instagramu odvila zanimljiva rasprava u sklopu koje su se ljudi iz cijelog svijeta prisjetili modnih brendova koji su obilježili njihovu mladost, a koji su manje poznati mlađim generacijama ili uopće ne znaju za njih. Neki od spomenutih brendova bili su Esprit, French Connection, Diesel, Mexx, Nautica, Fila, FUBU i Champion.

Nas je pak zanimalo koji su brendovi obilježili mladost naših čitatelja, pa smo upravo to pitanje i postavili. Tako smo u sklopu članka, kao i na Facebooku, zatražili vaša mišljenja, a evo odgovora koje smo dobili.

"Išlo se u Trst samo po duksericu s tim znakom"

"U ono vrijeme nosile su se Martensice na nogama, zelene spitfajerke, Alpha jakne, zelene vijetnamke, a rejveri i hiphoperi nosili su pamučne dukse i široke hlače s džepovima", napisala je jedna osoba.

"Levi's 501, PoP 84, Carrera, Wrangler", dodala je druga.

"Fruit of the Loom. Išlo se u Trst samo po duksericu s tim znakom. Također, nije brend nego vrsta jakne - tankerica. Doba - tamo negdje druga polovica sedamdesetih", prisjetila se treća.

"Gin Tonic, WGW, Lee, Coconut, Urban Republic, Bearfoot, Fruit of the Loom", nabrojala je jedna osoba brendove koji su bili popularni u njezinoj mladosti.

"Yassa, u to vrijeme prepoznatljiv svjetski brend"

"Wit Boy, zaboravila sam i kako se piše, valjda ovako", nadovezala se jedna osoba na raspravu.

"Yassa (jugoslavenski asortiman sportskih artikala), kvalitetna sportska oprema, super dizajn i u to vrijeme prepoznatljiv svjetski brand", istaknuo je jedan čitatelj.

"Nakon dugo vremena ulazim u jedan trgovački centar u kojem znam da je bio Sisley i pitam prodavačice da li znaju je li još u centru. Kažu kako ne i vode me do Sinsaya.... Nikad čule za dućan", prepričala je jedna osoba.

"Varteks, DTR, Vesna, Kamensko..."

"Levi's, Casucci, Wrangler, Kappa, Fruit of the Loom, Soviet, Unlimited... Startas bijele i nezaboravni Brut", prisjetio se jedan čitatelj.

"Varteks, DTR, Vesna, Kamensko, NIK, Nada Dimić... Orljava", napisao je jedan čitatelj.

"Majice Bad + Mad, čini mi se da su se u WGW-u kupovale", prisjetila se jedna osoba poznatog brenda svoje mladosti.

"Gas majica s par gumbića, Big Star trapke i Sebaggio šuze. Na to zelena Malizia i talijanka frizura. Mame, zaključavajte kćeri", napisao je jedan čitatelj. 

Pročitajte više