Poznata vizažistica Tena Bašić otkrila nam je svojih top pet drogerijskih proizvoda

Foto: privatna arhiva/Instagram/Promo/essence.eu/loreal-paris.co.uk/catrice.eu/maxfactor.com/dm.hr/milanicosmetics.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TENA BAŠIĆ poznata je hrvatska vizažistica koja se tim poslom bavi više od deset godina. Surađivala je s nekim od najpoznatijih domaćih dizajnera i fotografa, šminkala je poznate hrvatske modele za revije, kao i poznate osobe poput Severine, Albine Grčić, Elle Dvornik, Nevene Rendeli te Lidije Bačić.

Uvijek se divimo make-up lookovima koje kreira, a posebno nam je fascinantna lakoća kojom ih naizgled stvara. Upravo zato smo joj se obratili s upitom da nam otkrije svojih top pet drogerijskih proizvoda u ovoj godini. Evo koje nam je odlične proizvode preporučila, a koji ne koštaju puno. 

L'Oreal True Match Nude tonirani serum

L'Oreal True Match Nude tonirani serum, 16.50 € (124.32 kn)

"Na tržištu je sve više hibrida između skincarea i make-upa, a u ovaj su lijepo ukomponirani serum i tekući puder. Hijaluronska kiselina koju sadrži njeguje i ostavlja kožu hidratiziranom i blistavom, dok pigmenti boje ujednačavaju ten laganom prekrivnošću", opisala nam je svog prvog favorita.

Dodala je da je idealan za sve sa suhom i normalnom kožom kojoj nije potrebno jako prekrivanje i za sve koji vole blistav izgled kože. "Možete ga nanijeti na lice rukama ili kistom", preporučila je.

Max Factor Miracle Pure Infused Cream Blush

Max Factor Miracle Pure Infused Cream Blush, 14.90 € (112.26 kn)

"Max Factor Miracle Pure Infused Cream Blush novi je proizvod Max Factora i opet hibrid njege i dekorative. Radi se o tekućem rumenilu koje ćete brzo nanijeti prstima ili kistom, bit će postojano, a hijaluronska kiselina, skvalan i hidratantni kompleks njegovat će vaše obraze za to vrijeme", pojasnila je. Za još dulje trajanje proizvoda na licu preporučuje da ga se lagano fiksira transparentnim puderom u kamenu ili prahu.  

Essence Fix It Like A Boss transparentni gel za obrve

Essence Fix It Like A Boss transparentni gel za obrve, 3.10 € (23.36 kn)

Essence Fix It Like A Boss transparentni gel za obrve izdvojila je kao treći najdraži drogerijski proizvod kada je u pitanju šminka. "To je najjači i najbolji drogerijski gel za obrve koji možete pronaći, a kako su in prirodne obrve začešljane prema gore, tako se našao i na mojoj listi", rekla je.

"Većina drogerijskih gelova za obrve jednostavno ne rade svoj posao pa obrve vrlo brzo padnu i ne drže oblik koji ste zamislili. Koristim ga svakodnevno već dulje vrijeme i jako sam zadovoljna. Pripazite da ne nanesete predebeo sloj ovog prozirnog gela odjednom jer bi mogao pobijeliti i trusiti se tijekom dana - manje je više", napominje.

Milani Make It Last Setting Powder

Milani Make It Last Setting Powder, 17.20 € (129.59 kn)

Ovaj transparentni puder za setiranje i fiksiranje make-upa je pohvalila i rekla da "odlično radi svoj posao". "Matira upijajući višak masnoće s lica i fiksira, zamagljuje pore i fine linije čineći ih manje vidljivima, pri tome ne dodajući teksturu na kožu", rekla je.

Preporučuje da ga se nanese na dijelove lica koji gotovo uvijek izgledaju bolje kad su mat - područje oko nosa, između obrva, sredinu čela i bradu, kao i bilo gdje gdje želite sakriti neku nepravilnost ili proširene pore.

Catrice Power Full 5 Lip Care

Catrice Power Full 5 Lip Care, 040 Addicting Cassis, 3.90 € (29.38 kn)

Kao posljednji najdraži drogerijski proizvod izdvojila je Catrice Power Full 5 Lip Care, a radi se o još jednom hibridu njege i boje. Rekla nam je da joj je upravo on već duže vrijeme omiljen proizvod za brzinsku šminku.

"Izvrsno njeguje usne ekstraktima krastavca, lubenice, goji bobica, đumbira i hijaluronskom kiselinom, a nijansa 040 Addicting Cassis savršena je sheer boja mesa koja će izgledati kao vaše usne, ali bolje. Trenutno sam na petom sticku u ovoj nijansi i sigurno neće biti zadnji", otkrila nam je.

Pročitajte više