Razlika u cijeni ove kuće i stana u Zagrebu je 10.000 eura. Što biste odabrali?

Foto: Index Oglasi

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ČESTO listamo Index Oglase u potrazi za zanimljivim nekretninama, a ono što smo primijetili je da ponekad stanovi i kuće u istom gradu imaju istu cijenu ili je razlika zanemariva. Naravno, najčešće se radi o većim stanovima, kvadrature od oko 100 kvadrata naviše. 

S time na umu odlučili smo istražiti može li se u Zagrebu po cijeni većeg stana kupiti kuća. Vrlo brzo našli smo dvije nekretnine koje su odgovarale zadatku - stan u zagrebačkom naselju Špansko od 125 kvadrata koji se prodaje po cijeni od 349.999 € (~ 2.637.067 kn) i kuću u zagrebačkom naselju Vrapče od 180 kvadrata koja se prodaje po cijeni od 360.000 € (~ 2.712.420 kn).

Obje nekretnine nalaze se na zapadu grada Zagreba, kvadratura kuće nešto je veća, a tu je i parcela. Predstavit ćemo obje nekretnine ispod, a vi nam niže u anketi recite koju biste od njih radije odabrali da ste u situaciji da birate nekretninu za život u Zagrebu i ovo vam je unutar budžeta. 

Stan Špansko, Zagreb, 125 kvadrata

Ovaj stan nalazi se u naselju Špansko-Oranice, u oglasu piše da se radi o četverosobnom, odnosno u naravi peterosobnom stanu, na mirnoj lokaciji. Stan se sastoji od ulaznog hodnika, kuhinje, ostave, dnevnog boravka s blagovaonicom, tri spavaće sobe, zatvorene lođe koja je prenamijenjena u sobu i velikog balkona. 

Istaknuto je da po želji kupca u stanju mogu ostati ugradbeni ormari, kuhinja i namještaj. Navedeno je da su ugrađeni novi parket i protuprovalna vrata, na balkonu je postavljen prirodni kamen i pločice, ugrađeni su klima-uređaj Vaillant, sjenila na balkonu (Hella), kuhinja (Bosch i Miele aparati) te ukrasni kamen.

Nadalje je naglašeno da je stan svijetao i da ima niske troškove grijanja te odličnu orijentaciju. Nalazi se u blizini svih sadržaja potrebnih za život. Kao što smo već naveli, prodaje se po cijeni od 349.999 € (~ 2.637.067 kn).

Oglas možete vidjeti ovdje


Kuća Vrapče, Zagreb, 180 kvadrata

Kao što smo već naveli, kuća se nalazi u zagrebačkom naselju Vrapče, ima 180 kvadrata stambene površine, a tu su i dvije garaže (ukupne površine 33.68 kvadrata) i parkirno mjesto te parcela od 423 kvadrata. U oglasu je naglašeno da je kuća novouređena i razvedena u tri etaže - prizemlje od 52 kvadrata, kat od 62.15 kvadrata i potkrovlje od 45.89 kvadrata. 

Naglašeno je da je renovirana 2023. godine i da su promijenjene sve instalacije, stavljen novi kondenzacijski bojler, novi krov i adaptirane kupaonice s novim sanitarijama. Istaknuto je da je orijentacija kuće odlična i da ima prekrasan pogled na grad. U blizini je sav sadržaj potreban za život. 

Kao što smo već naveli, prodaje se po cijeni od 360.000 € (~ 2.712.420 kn).

Oglas možete vidjeti ovdje

Index Oglasi

Pročitajte više