Samsung otkrio Galaxy Ring. Mogao bi stići kasnije ove godine

Screenshot: YouTube Samsung

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAMSUNG je na jučerašnjem događaju Unpacked, osim novih uređaja, podijelio i prvi pogled na svoj Galaxy Ring. Tvrtka je otkrila neke detalje i značajke prstena, poput toga da će nuditi Samsung Health podršku. No nije otkrila previše. 

>> Samsung službeno predstavio nove telefone. Ovdje su svi detalji i cijene

Samsung reklamira ovaj prsten kao "snažan i pristupačan uređaj za zdravlje i dobrobit". Iako marka nije išla pretjerano u detalje novog uređaja, ovo otkrivanje konačno potvrđuje mnoga nagađanja koja su se pojavila prošle godine da Samsung zaista aktivno radi na nosivom uređaju u obliku prstena.

Samsung: Ovo je tek početak

Dok su davali pojedinosti o novom Galaxy Ringu na događaju Galaxy Unpacked, iz Samsunga su rekli: "Upoznajte Galaxy Ring, s AI tehnologijom koja nas osnažuje da ostanemo povezani, oslobodimo svoju kreativnost i izgradimo zdravije navike, sve na značajnije načine. Ovo je tek početak i jedva čekamo da i sami isprobate."

Međutim, čini se da se analitičar Avi Greengard dočepao novog uređaja za praćenje zdravlja i istaknuo da mu nije bilo dopušteno slikati prototip. Greengard je u objavi na Threadsu podijelio da Galaxy Ring dolazi u 13 veličina i tri završne obrade. Analitičar je također otkrio da će Galaxy Ring biti lansiran "kasnije ove godine" i istaknuo da cijena još nije poznata.

S obzirom na to da nije naveden nikakav konkretan rok za lansiranje, pretpostavka je da bi ovaj nosivi uređaj mogao debitirati na idućem događaju Unpacked fokusiranom na sklopive uređaje marke, koji se obično održava u kolovozu.

Prema izvješću ZDneta, Samsung je podnio patent za prsten još u veljači 2023. u kojem se navodi da je Galaxy Ring "namijenjen pokrivanju kategorija nosivih pametnih uređaja u prirodi pametnog prstena za praćenje, mjerenje i učitavanje podataka o zdravlju, kondiciji i informacija vezanih uz spavanje".

Pročitajte više