Shein uhvaćen na djelu kako prodaje lažne tenisice Air Jordan 11

Foto: Shutterstock/shein.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SHEIN poduzima brzu akciju nakon što je ovog tjedna optužen za prodaju lažnih tenisica Jordan 11 na svojoj stranici.

Kineski online prodavač brze mode nedavno je predstavio sportske tenisice opisane kao "profesionalne košarkaške tenisice za muškarce" koje su se prodavale za 50 dolara (46.46 eura).

Međutim, tenisice su izgledale baš kao Air Jordan 11, koje dolaze s maloprodajnom cijenom od 225 dolara (209 eura). Tenisice su bile čiste krivotvorine sve do lakiranog blatobrana, samo što su dolazile s očitom ključnom razlikom, nedostatkom kultnog logotipa Jumpmana.

Kada su ljubitelji tenisica čuli za lažne jordanice, mnogi su na Twitteru izrazili svoj prezir prema brendu brze mode.

TMZ Sports je kontaktirao Shein i tvrtka krivnju pripisuje vanjskom trgovcu. "Shein ozbiljno shvaća sve tvrdnje o kršenju prava i uklonili smo predmetni proizvod", rekao je glasnogovornik za TMZ. "Prodavači trećih strana moraju se pridržavati naših pravila Shein Marketplacea i potvrditi da njihovi proizvodi ne krše IP."

To nije jedini problem koji tvrtka ima - ako odete na njihovu web stranicu vidjet ćete da stranica također ima neovlaštene verzije MSCHF Big Red Bootsa, tenisica Yeezy i Balenciaga i još mnogo toga.

Primjer lažnih jordanica koje se još uvijek prodaju na Sheinu

Jasno je da je prodaja krivotvorina ipak dobar posao. Lani je Shein zabilježio 30 milijardi dolara prihoda, piše DMARGE. No, prema Sheinovoj izjavi, čini se da to neće još dugo biti slučaj. 

Pročitajte više